SDG 8
« »

I løbet af de sidste 25 år er antallet af arbejdstagere, som lever i ekstrem fattigdom, faldet drastisk. Dette er på trods af den langvarige effekt af den økonomiske krise i 2008 og 2009. I udviklingslandene udgør middelklassen nu mere end 34 procent af den samlede beskæftigelse - et tal, der er næsten tredoblet mellem 1991 og 2015.

Men i mens den globale økonomi forsætter med at komme sig, ser vi en langsommere vækst, større uligheder og en beskæftigelsesrate, der ikke vokser hurtigt nok til at holde trit med den voksende arbejdsstyrke. Ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) var mere end 204 millioner mennesker arbejdsløse i 2015.

Verdensmålene for bæredygtige udvikling søger at fremme vedvarende økonomisk vækst ved at skabe højere produktivitet og teknologiske gennembrud. Fokus på politikker, som er gunstige for iværksætterkultur og jobskabelse er nøglen til dette. Det er samtidig vigtigt at indsætte effektive foranstaltninger for at udrydde tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel. Målet er at opnå fuld og produktiv beskæftigelse og anstændige jobs for alle kvinder og mænd i 2030.

Anstændige jobs og økonomisk vækst er et af ​​17 verdensmål, som indgår i udviklingsdagsordenen for bæredygtig udvikling frem mod 2030. En integreret tilgang er afgørende for fremskridt på tværs af de forskellige mål.

Læs mere om mål nummer 8 og målets indikatrorer her

 

Målet i aktion


UNDP in Peru

Protectors of our planet's lungs

In Peru's Southern Amazon, the indigenous Harakmbut people are fighting against climate change. MORE >

UNDP in Venezuela

Another kind of gold mine: Culture

In the place where the Pemón people live, great table-top mountains tower above the rich green valley. In Pemón folklore, these mountains, called “tepui,” are home to the gods. MORE >

UNDP in Indonesia

Cultivating change in Papua

The scent of the Celebes pepper hits you before you even reach Ogenetan in the heart of Papua’s Boven Digoel district. Called sereh merah, the plant is used by communities across Papua to drive away evil spirits. MORE >

UNDP Rundt om i verden