På den internationale demokrati dag opfordrer UNDP til at styrke civilsamfundet

15-09-2015

I hjertet af demokratiet eksisterer forestillingen om, at folks engagement i det offentlige liv er en grundlæggende kraft for det gode, som i sidste ende er til gavn for samfundet. Dette engagement sker gennem valgprocesser, medlemsskab af politiske partier og repræsentation i politiske institutioner samt i selvstændige rum uden for de formelle institutioner.
 
Temaet for årets internationale dag for demokrati er "Plads til civilsamfundet". Det minder os om vigtigheden af ​det borgerlige rum i bestræbelserne på at opnå ansvarlig regeringsførelse, social retfærdighed samt behovet for at beskytte dette rum og øge mulighederne for dialog mellem regeringer og borgere således, at de forskellige interesser i befolkninger, herunder de mest sårbare grupper, bliver hørt.
 
UNDP arbejder globalt med regeringer, udviklingspartnere og civilsamfundets aktører for at udvide pladsen til civilsamfundet.
 
Eksempelvis støttede UNDP en inddragende national dialog om udarbejdelsen af ​​den nye forfatning i Tunesien. Det blev gjort ved at facilitere konsultationer mellem medlemmer af den nationale forsamling og mere end 300 civilsamfundsorganisationer i Tunesien.
 
Levende, autonome og sikre civile rum styrker demokratiet. Når vi ser frem mod lanceringen af ​​de nye bæredygtige udviklingsmål i år, er det vigtigt at anerkende, at civilsamfundets rolle vil være afgørende for deres succes.
 
På den internationale dag for demokrati bekræfter jeg UNDP’s forpligtigelse til at støtte frie og levende civile rum. De muliggør samfundets civile aktører, herunder kvinder og unge, til at bidrage effektivt til at opbygge mere fredelige, retfærdige og inkluderende samfund.
 
- Helen Clark, Administrator for UNDP

UNDP Rundt om i verden