Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP), FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og den marokkanske regering sætter unge marokkanere stævne i en fem-dages innovations- og dialogfestival i Marokko til oktober. Formålet er at give unge en større indflydelse og mulighed for at påvirke innovation og iværksætteri i landet og dele ud af danske erfaringer. Målet er blandt andet at skabe flere jobs til unge marokkanere. H.K.H Kronprinsesse Mary rejser med til Marokko for at deltage i arrangementet. 

Innovations- og dialogfestivalen Youth Innovation Summit  finder sted fra 30. september til 4. oktober 2019 i Rabat, Marokko. Formålet med Youth Innovation Summit er dels at udvikle nye ideer og løsninger for Marokkos bæredygtige udvikling og dels at etablere nye platforme for politisk dialog på tværs af generationer i Marokko. I løbet af fem dage vil 100 udvalgte, unge talenter fra Marokko deltage i et intensivt innovationsforløb, som afsluttes med en åben festival, hvor borgere, studerende, marokkanske og danske virksomheder og NGO’er samt offentlige myndigheder deltager. Under opholdet i Rabat vil Kronprinsessen og de danske repræsentanter blandt andet møde de unge marokkanske talenter og drøfte de erfaringer, de har gjort sig i forbindelse med deres deltagelse i Youth Innovation Summit.

Under Youth Innovation Summit vil de unge talenter udvikle nye løsninger indenfor grøn energi og klimaforandringer, bæredygtig urbanisering samt landbrug og fødevareproduktion, emner der alle er udvalgt i tråd med FN’s 17 Verdensmål.

Den sidste dag på Youth Innovation Summit kan unge, blandt andet inspireret af Ungdommens Folkemøde, diskutere og engagere sig i politiske dagsordener.

Mere informationom Youth Innovation Summit findes her: www.youthinnovationsummit.org

 

Kontaktperson

Valdemar Satoshi Røjle Christensen, projektkoordinator, Youth Innovation Summit, UNDP’s nordiske kontor: +45 26288151 valdemar.christensen@undp.org

UNDP Rundt om i verden