UNDP-konference sætter fokus på modstandsdygtighed

Resilience Development Forum logo

 

Fra den 8. til 9. november sætter UNDP fokus på modstandsdygtighed på konferencen Resilience Development Forum (RDF) i Jordan.

Under overskriften ”Integrating Responses, Expanding Partnerships” vil UNDP samle vigtige humanitære og udviklingsmæssige aktører, herunder FN-organer, internationale finansielle institutioner, donorer, internationale og nationale NGO'er samt den private sektor. Derudover deltager regeringsrepræsentanter fra de lande, som er ramt af krisen i Syrien.

Hvad er Resilience Development Forum?

Konferencen fokuserer på, hvordan man opbygger modstandsdygtighed i Syrien, som er nødvendigt for at løse den katastrofale situation i Syrien. Det gælder også situationen for syriske flygtninge og de samfund, som huser dem.

Forummet vil blandt andet bestå af vidensdeling, netværksmøder og debatter.

Resultaterne af Resilience Development Forum udmøntes i en række centrale milepæle, som vil danne grundlag for en dristigere og kollektivt accepteret dagsorden.

Målet er at integrere humanitære og udviklingsmæssige komponenter i kriseberedskab samt styrke det eksisterende samarbejde og udvide partnerskaber med nye afgørende aktører såsom den private sektor.

Forummet i Jordan er organiseret inden for rammerne af ”The Regional Refugee and Resilience Plan” (3RP) og ”Regional United Nations Development Group”. 3RP omfatter de seks lande, der er hårdest ramt af krisen i Syrien - Egypten, Irak, Jordan, Libanon og Tyrkiet og Syrien selv.

Læs mere om Resilience Development Forum.

UNDP Rundt om i verden