UNDP offentligør ny Human Development Report 14. december

03-12-2015

Dette års rapport handler om interaktionen mellem arbejde og menneskelig udvikling. Udover de økonomiske fordele ved at arbejde, kan arbejde også bidrage til at styrke følelsen af værdighed og af fællesskab, og være med til at opbygge ny viden og færdigheder. Men arbejde er ikke altid en garanti for menneskelig udvikling.

Tvangsarbejde, samt ulige og dårlige arbejdsvilkår kan have en negativ indvirkning på menneskelig udvikling og på bæredygtighed.

Rapporten ser på både muligheder og udfordringer ved nutidens arbejdesmarked i lyset af globaliseringen og den digitale revolution. På baggrund af analysen kommer rapporten med konkrete anbefalinger til politiske tiltag omkring både betalt og ikke-betalt arbejde, der vil kunne øge arbejdets bidrag til bæredygtig menneskelig udvikling.

Human Development Report er UNDPs flaggskipsrapport. Rapporten fejrer sit 25-års jubilæum i år. Siden den første udgivelse i 1990 har rapporten, gennem introduktion af begrebet menneskelig udvikling, påpeget, at udvikling ikke kun handler om økonomisk vækst, men også om at udvide menneskers muligheder og valg.

Tilmelding via http://HDR2015.eventbrite.com

Arrangementet vil foregå på engelsk

For yderligere oplysninger: Mette Fjalland, UNDP’s nordiske kontor, mette.fjalland@undp.org, Tlf. +45 5183-6228.

UNDP Rundt om i verden