Kulturnatten 2013 i FN Byen

07-10-2013

Den nye FN By byder offentligheden velkommen for første gang!
Ved indvielsen af den nye FN By i København den 4. juli i år påpegede FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon under sin tale at ”Det arbejde, der udføres her, udgør en virkelig forskel for de fattige og de sårbares tilværelse”.  
Man har nu få mulighed for at få indblik i dette arbejde når FN Byen for første gang åbner sine døre for offentligheden ved dette års Kulturnat den 11. oktober, og alle er inviteret til at deltage.
De otte FN organisationer der deler adresse i Københavns Nordhavnskvarter, UNDP (FN’s udviklingsprogram), UNEP (FN’s miljøprogram), UNFPA (FN’s befolkningsfond), UNICEF (FN’s børnefond), UNOPS (FN's kontor for projektledelse), UN WOMEN (FN’s organisation for ligestilling og forbedring af kvinders forhold), WFP (FN’s fødevareprogram) og WHO (FN’s sundhedsorganisation) vil alle bruge arrangementet til at informere om deres arbejde for at fremme verdensfred og forbedre situationen for de sårbare og fattige i verden.

Dette sker gennem en interaktiv rundvisning i bygningen, hvor man blandt andet får mulighed for at udforske livet i en flygtningelejr, lære mere om hvor langt vi er i forhold til at nå FN’s udviklingsmål (2015 målene) og deltage i en afstemning om hvilke problemstillinger FN skal prioritere efter 2015. Besøget vil være en oplevelse egnet for både børn og voksne.
FN Byen er en af Danmarks mest energivenlige bygninger og modtog Europa Kommissionens GreenBuilding Award for nybyggeri i 2012.

FN Byen åbner dørene for offentligheden mellem 18:00 og 23:00 den 11.oktober. Adressen er Marmorvej 51, 2100 København Ø.

FN Byen og dets personale glæder sig til at byde Københavnerne velkommen indenfor!

For mere information besøg www.UN.dk For billeder og adgang til FN Byens pressekit, besøg www.dropbox.com Login:UNCityCopenhagen@gmail.com                                              Kodeord: Marmormolen

For yderligere spørgsmål om arrangementet og FN-Byen kontakt:
Eva Egesborg Hansen (UN City Public Diplomacy and Communications Advisor)
Telefon: + 45 4533 6009 / + 45  2526 7640    Email: Eva.egesborg.hansen@one.un.org

UNDP Rundt om i verden