Rundt om i verden er unge nordiske statsborgere engagerede i FN's arbejde med at forhindre krig, sikre fred og fremme udvikling. Her ses svenske Catalina Uribe Burcher, der arbejder som assistent for FN's landekoordinator i Guatemala.

 

”Når man arbejder med 2030-dagsordenen, betyder det, at man arbejder med alle de forskellige udviklingsspørgsmål, du kan forestille dig,” siger svenske Catharina Klingspor.  

For at sikre udryddelsen af fattigdom, stærke institutioner og god regeringsførelse og opbygge modstandsdygtighed over for kriser og chok, har UNDP et globalt team bestående af 17.000 medarbejdere. Og på det team er der nordiske statsborgere som Catharina Klingspor. 

I sit job som Junior Professional Officer (JPO) i UNDP skaber hun kampagner og historier om en lang række emner, såsom oprindelige folk i Peru, unge i Ukraine og Covid-19 programmer i Libyen:

”Jeg er kommunikationsanalytiker i UNDP's SDG Integration Team i ’Bureau for Policy and Program Support’ i New York. Jeg leder en bred portefølje om kommunikation og fortalervirksomhed for verdensmålene, som inkluderer udarbejdelse af blogs og historier, produktion af videoer samt at lave kampagner og opslag på sociale medier. Det er både praktisk og strategisk arbejde og indebærer planlægning og koordinering med andre UNDP-teams og partnere, ” forklarer hun. 

Assistent til den højest rangerede FN-embedsmand i Guatemala 
I Guatemala bidrager en anden nordisk statsborger til FN's arbejde. Her er svenske Catalina Uribe Burcher, som er assistent til FN's landekoordinator i Guatemala. 

”FN's landekoordinator er den højest rangerede FN-embedsmand i et land. Det er den person, der skal skabe sammenhæng i FN's indsatser og virkelig lede FN’s retning og stemme i et bestemt land,” forklarer Catalina. 

Som assistent til landekoordinatoren arbejder Catalina med at udarbejde en ny landeanalyse samt FN’s ramme for bæredygtig udvikling, som er et sæt strategiske dokumenter, der skal lede FN's indsatser i Guatemala i de kommende fem år. 

”Jobbet er en god kombination af at lave feltarbejde og samtidig få et strategisk overblik over hele FN-indsatsen. Du lærer så meget om FN, og du ser virkelig effekten af ​​projekterne i landet.” 

”Jeg er en del af noget større” 
Fremme af retsstatsprincipper, menneskerettigheder og demokratisk regeringsførelse i udviklingslande er en central del af UNDP's arbejde - og det af danske Stephanie Andersen, der er Junior Professional Officer (JPO) i UNDP’s ’governance’ enhed i Burkina Faso. 

Her arbejder Stephanie på UNDP’s valgbistandsprojekt (PAPE). Da der er præsidentvalg den 22. november i år, koordinerer Stephanie ​​aktiviteter relateret til kvinder og unges politiske deltagelse. Hun er også med til at arbejde på at oprette ​​en ’tidlig varslings mekanisme’ til at forhindre vold i forbindelse med valg. 

”Hvad der er givende ved mit job er, at jeg implementerer aktiviteter, der har indflydelse på folks liv. Jeg har det privilegium at være en del af noget større, som at oprette infrastrukturer, der muliggør demokratisk forandring, hvor det er nødvendigt. Personligt får jeg også det ud af det, at jeg møder inspirerende mennesker - mentorer, mens jeg finpudser mine færdigheder og arbejder på min karriereplan for at komme videre i FN-systemet, ” forklarer hun. 

I 2020 fejrer FN 75-års fødselsdag. I 75 år har FN’s medarbejdere arbejdet for at forhindre krig, sikre fred og fremme udvikling rundt om i verden. Og i dag, med en global pandemi, klimaforandringer og stigende ulighed, er behovet for internationalt samarbejde og FN-systemet kun endnu større. 

I artikelserien #FaceofUNDP, af UNDP’s nordiske repræsentationskontor, fremhæves nordiske statsborgere, der arbejder for organisationen forskellige steder i verden. Fem nordiske statsborgere blev interviewet til serien i løbet af foråret 2020.

Læs også: UNDP’s nordiske medarbejdere bruger innovative løsninger til at støtte lande i at komme sig efter Covid-19

 

 

 

 

UNDP Rundt om i verden