Insektgift fremstillet af brændenælder til gavn for lokalt landbrug. En virtuel app til sightseeing for at støtte Marokkos turisme efter COVID-19. Dette er blot to af de løsninger, som unge marokkanske iværksættere vil arbejde videre på i denne weekend i samarbejde med eksperter fra Danmark, Marokko og FN i et virtuelt innovationstopmøde for at skabe jobs i Marokko efter COVID-19.

Under det virtuelle innovationstopmøde vil eksperter rådgive de marokkanske unge om, hvordan de kan implementere deres løsninger, tackle og udnytte udfordringerne forårsaget af COVID-19 samt dele ud af erfaringer fra dansk og marokkansk innovationsmiljø.

”Innovation er afgørende, hvis vi skal sikre bæredygtig udvikling og imødekomme de udfordringer, som de unge i Marokko står overfor. Jeg er stolt over, at vi igennem Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram er medvirkende til at matche de unge og deres start-ups med dansk know-how. Samtidig bør de unges gå-påmod, drivkraft og kreative løsninger tjene som eksempel for virksomheder og beslutningstagere”, siger Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod.

Over det sidste halve år har 100 marokkanske unge arbejdet på at udvikle nye løsninger på nogle af de store udfordringer Marokko står overfor inden for klimaforandringer, energi, turisme, landbrug og fødevarer.

De unge talenter har været optaget i forskellige inkubatorprogrammer og har siden gjort store fremskridt. På grund af COVID-19 er disse programmer sat på hold, og det har været svært for talenterne at fortsætte udviklingen af deres start-ups, på trods af at deres økonomiske bidrag nu er vigtigere end nogensinde før.

For at accelerere implementeringen af deres start-ups arrangerer Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP), UNDP og den marokkanske regering et 100 % virtuelt innovationstopmøde fra den 12-14 juni 2020.

Det virtuelle innovationstopmøde er en digital opfølgning på Youth Innovation Summit (YIS), der blev afholdt i Marokko i oktober 2019.

Det virtuelle innovationstopmøde er direkte bundet op på FN’s Verdensmål og Danmarks ambitioner inden for klima. FN’s Verdensmål definerer unge som såkaldte ”kritiske forandringsagenter”, hvilket betyder, at de unge er en afgørende brik for at indfri FN’s Verdensmål.

”Jeg er dybt imponeret over denne generation af unge, der både er dedikerede til verdens udvikling og teknologi-parate. Under en krise som denne formår de at flytte deres arbejde online og fortsætter ufortrødent for at holde momentum. Det er et klart tegn på, at verdens unge ikke vil tillade, at vi venter med at levere på Verdensmålene, og jeg er meget glad for, at vi kan samarbejde med dem for at udvikle nye løsninger, der kan skabe jobs i Marokko og regionen efter COVID-19”, siger direktør for UNDP’s nordiske kontor, Camilla Brückner.

Program

Det virtuelle innovationstopmøde er et 100 % digitalt program. Programmet vil indlede med en åbningsceremoni, hvor blandt andet den danske udenrigsminister Jeppe Kofod, den marokkanske minister for kultur, unge og sport, Othman El Ferdaous og UNDP’s vice-chef og regionale direktør for de arabiske stater, Mourad Wahba vil tale med talenterne for at forstå deres løsninger og behov for at tackle deres udfordringer. Talenterne vil blive guidet af professionelle facilitatorer, så de løbende kan arbejde på forskellige online platforme med at klare de udfordringer, de har som iværksættere (blandt andet solide goto-market- og investeringsstrategier). Talenterne vil i et dialog-forum sparre med både danske, marokkanske og internationale eksperter inden for innovation og udvikling. Topmødet vil kulminere i en afslutningsceremoni, der vil blive livestreamet, hvor talenterne vil pitche deres start-ups.

Dansk presse er eksklusivt inviteret til at deltage i Topmødet og vil have mulighed for at følge hele programmet samt have adgang til talenter, eksperter og partnere. Pressen er også inviteret til åbningsceremonien fredag d. 12 juni kl. 17-19, dialogforum lørdag d. 13. juni kl. 15-16 samt afslutnings- og pitchingceremonien søndag d. 14 juni kl. 17-19. Arrangementet kommer til at foregå på engelsk og fransk.

 

Åbningsceremonien fredag d. 12. juni kl. 17-19: https://us02web.zoom.us/j/84555922712 Dialogforum lørdag d. 13. juni kl. 15-16: https://us02web.zoom.us/s/89746806174
Afslutnings- og pitchingsession søndag d. 14. juni kl. 17-19: https://us02web.zoom.us/j/82196806491

Kontaktpersoner

Valdemar Satoshi Røjle Christensen, UNDP Nordic Office: valdemar.christensen@undp.org / +45 26288151

Kurt Mørck Jensen, Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP): kumoje@um.dk

 

Læs mere om det virtuelle innovationstopmøde på youthinnovationsummit.org

UNDP Rundt om i verden