Rummet var varmt og forventninger høje, da UNDP’s øverste chef Achim Steiner mødtes med alle UNDP ansatte I FN byen i går i forbindelse med hans lynvisit til Danmark. Steiner var inviteret af Dansk Industri til at tale ved deres årsmøde, der i år satte fokus på grøn omstilling, og på hvordan danske virksomheder kan spille en afgørende rolle i at skabe en grøn fremtid, som forener vækst og bæredygtighed.

Steiner mødtes desuden med den nye danske Udviklingsminister Rasmus Prehn og Udenrigsminister Jeppe Kofod, som begge bekræftede det værdifulde partnerskab mellem Danmark og UNDP, og det stærke sammenfald af vores fælles udviklingsprioriteringer med vægt på verdensmålene, bæredygtig grøn omstilling og bekæmpelse af ulighed. Der var ligeledes også en bred fælles forståelse af vigtigheden af god regeringsførelse og i at styrke rammebetingelserne for bæredygtig og fredelig udvikling, som en af UNDP's helt centrale opgaver i de lande vi arbejder I verden over.

Achim Steiner benyttede også lejligheden til at lægge vejen forbi FN byen, hvor UNDP ansatte fik mulighed for at få den seneste opdatering på UNDP’s stærke engagement i det kommende Klima Topmøde I New York i næste uge. Der blev også mulighed for en direkte dialog med chefen bl.a. om nogle af UNDPs nye initiativer, der tilsammen skal sikre, at UNDP forbliver en tidssvarende, avanceret og nytænkende udviklingsorganisation.

UNDP Rundt om i verden