1.000 globale talenter skal løse verdens udfordringer i Danmark

12-08-2017

Danmark tager i denne weekend imod 1.000 globale talenter i forbindelse med UNLEASH, som løber af stablen fra d. 12-21. august. Talenterne skal arbejde med følgende 7 temaer: 1) Vand, 2) Energi, 3) Uddannelse og kommunikationsteknologi, 4) Bæredygtige byer, 5) Fødevarer, 6) Bæredygtigt forbrug og produktion og 7) Sundhed. Alle temaer relaterer sig til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. 10 danske højskoler danner rammen om UNLEASH, hvor de 1.000 talenter har mulighed for at spare med virksomheder, fonde og organisationer for at koge deres idéer ned til reelle løsninger, der kan bringe os nærmere verdensmålene. Det hele kulminerer i Århus, hvor talenterne skal pitche deres løsninger foran en række eksperter, og hvor der til sidst kåres en vinder indenfor alle syv temaer. 

Hvorfor er UNLEASH vigtig?

For at nå de 17 verdensmål er det estimeret, at der globalt set skal investeres mellem 6-7 trillioner dollars hvert år – dette svarer til 7-10 procent af den globale BNP årligt. Man kan sammenligne tallet med prisen på hele Apollo programmet (1963-72), - som lykkedes med at få en mand semdt sikkert til månen og tilbage igen, for 150 milliarder i nutidsværdi.

Det vil derfor kræve nye innovative løsninger, der udfordrer de traditionelle forretningsmodeller og metoder for at opnå verdensmålene i 2030. Det er vigtigt, at løsningerne er kommercielt bæredygtige og giver værdi til samfundet.

For at gøre dette muligt er det vigtigt, at potentialet for den næste generations ledere bliver udnyttet til fulde – de kan bidrage med nye perspektiver, åbne sind, andre værdier og en stor appetit på at udfordre det traditionelle. For få år siden var der ikke mange, der ville have troet, at den største hotelkæde ikke ejer nogen værelser, at det største taxa firma ikke ejer nogen biler, og at den største detailhandler ikke ejer nogen butikker.

Deltagelse af Achim Steiner, UNDP’s Administrator

Achim Steiner, UNDP’s Administrator, har været en global leder for bæredygtig udvikling, internationalt samarbejde og bekæmpelse af global opvarmning gennem de seneste 30 år, og har arbejdet ufortrødent for at sætte bæredygtighed på den internationale agenda. Vi er derfor rigitg glade for, at han vil være en af hovedtalerne for the 1.000 talenter i Aarhus søndag d. 21. august.  

UNDP er også stolt over at kunne annoncere at vi foruden en række eksperter, har ti UNDP ansatte med blandt de 1.000 unge talenter som deltager i UNLEASH. Vi ser meget frem til at blive inspireret af innovative idéer og løsninger og ønsker alle talenter held og lykke til UNLEASH. 

UNDP Rundt om i verden