#WorkingforUN – UNDP holdt oplæg til DJØF karrieredag

27-09-2016

Tirsdag den 27. september, FN Byen

 

Er du interesseret i at gøre karriere i FN systemet? Her til aften afholdte FN Byen i samarbejde med DJØF et karriereevent, der omhandlede de mange muligheder for at gøre karriere i FN systemet.

UNDP holdt oplæg foran de omtrent 300 fremmødte studerende og professionelle alle med interesse i at høre om jobmulighederne i FN systemet. Camilla Brückner, Direktør for UNDP’s nordiske kontor leverede velkomsttalen, inden hun ilede videre til Stockholm, hvilket fungerede som en fin illustration af den dynamiske hverdag, man har i UNDP. Der var også plads til personlige karriereberetninger fra Mette Fjalland, Communications and Liaison Officer, UNDP, som gav en personlig, realistisk og ærlig gengivelse af sit karriereforløb, hvor hun bl.a. fremhævede, hvor vigtigt det er at finde en ordentlig balance mellem arbejde og privatliv. Det at have en karriere handler om at træffe svære valg: ”Ambitioner for vores arbejdsliv skal forfølges, men du skal mærke efter, hvad der giver dig glæde at stå op til om morgenen. Vi skal ikke bare blindt forfølge samfundets normer for, hvad karriere er for en størrelse”. Et tiltrængt perspektiv på denne aften hvor de 300 DJØF’ere fik en klar fornemmelse af, at der er plads til alle i FN, uanset hvilken etnisk, faglig eller professionel baggrund, man kommer fra. Som Asger Ryhl, direktør for UN Women’s nordiske kontor sagde: ”Det hele handler om interkulturel forståelse. Vi arbejder sammen for mandaterne.”

 

UNDP var, sammen med WFP, UNOPS, UN Women, UNFPA og WHO, endvidere tilstede med en stand, hvor de fremmødte deltagere kunne stille alle de spørgsmål, de måtte have om jobmulighederne i UNDP: ”Hvordan kommer man i praktik i UNDP?”, ”Hvordan fungerer jobsamtalen?”, ”Hvad kan jeg gøre for at forbedre mine chancer for at arbejde for UNDP?”, ”Skal man have arbejdet som frivillig i udviklingslande for at arbejde for UNDP?”, er blot et lille udpluk af de mange, relevante spørgsmål, de fremmødte deltagere stillede UNDP medarbejderne denne aften.

 

Var du forhindret i at deltage i arrangementet? Og ville du ønske, at du kunne have været der?

Så kan du læse mere om UNDP og jobmulighederne i FN-systemet herunder:

 

Læs mere om UNDP på undp.org og dk.undp.org og følg os på facebook, twitter og storify

Læs mere om JPO (Junior Professional Officer Programme) her

Læs mere om praktikmuligheder i FN Byen i København her

UNDP Rundt om i verden