Én dag til UNDP markerer 50 års jubilæum

23-02-2016

Den første session af UNDP's Governing Council med 37 medlemmer. Mødet blev åbnet af daværende FN Generalsekretær U Thant.

I starten af 1966 blev FN’s Udviklingsprogram - UNDP - etableret for at bekæmpe fattigdom i verden. På det tidspunkt levede mere end halvdelen af jordens befolkning i ekstrem fattigdom. I dag er dette tal helt nede på under 14% og menneskers levevilkår er væsentligt forbedret i stort set alle lande. I 50 år har UNDP arbejdet tæt sammen med regeringer og civilsamfund for at bidrage til denne positive udvikling gennem langsigtet fattigdomsbekæmpelse og opbygning af mere modstandsdygtige samfund.

Se tidslinjen over UNDP's arbejde gennem 50 år HER.

Ministermøde

Om bare én dag, den 24. februar, begynder UNDP fejringen af sit 50 års jubilæum, som starter med et høj-niveau ministermøde i New York. Her vil udviklings- og andre ministre fra hele verden diskutere, hvordan vi når de nye verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030. 

Konklusionerne og anbefalingerne fra mødet vil bidrage til at styrke UNDP’s strategiske arbejde i de kommende år. Ministre fra alle FN’s medlemslande opfordres derfor til at dele deres visioner for, hvordan UNDP over de næste 15 år, bedst kan støtte op om landenes bestræbelser på at nå de nye verdensmål. 

Følg nedtællingen til mødet på Twitter under #UNDP50 med fotos og historier fra de sidste 50 år.

 

UNDP Rundt om i verden