UNDP's Human Development Report 2020 sætter fokus på den direkte sammenhæng mellem menneskelig udvikling og det enorme pres, vi mennesker lægger på jordkloden.
‘Folkets Klimaafstemning’, som UNDP har stået for, afspejler over halvdelen af verdens befolkning, viser tal bearbejdning af Oxford Universitet. 64 procent af befolkningen mener, at klimaforandringerne repræsenterer en global nødsituation, på trods af den igangværende COVID-19-pandemi.
Afghanistan står på randen af universel fattigdom. Hele 97 procent af befolkningen risikerer at falde ned under fattigdomsgrænsen, medmindre der hurtigst muligt sættes ind overfor landets politiske og økonomiske kriser, viser en lynanalyse, der blev offentliggjort i går af FN's Udviklingsprogram (UNDP).
FN’s Udviklingsprogram (UNDP) i Irak glæder sig over et yderligere bidrag på 50,3 millioner kroner fra den danske regering til UNDP’s Funding Facility for Stabilization (FFS). Bidraget går til genopbygning af kritisk infrastruktur, forbedring af levevilkår og styrkelse af social sammenhængskraft, så fordrevne irakere kan vende sikkert tilbage til områder befriet fra ISIL i Irak.
Danmark skal have ny udviklingspolitisk strategi. I den anledning stiller FN Byen i samarbejde med FN-forbundet skarpt på Danmarks udviklingssamarbejde med og via FN og spørger FN eksperter, danskere i FN systemet og parlamentarikere, hvorfor Danmark har brug for FN, og hvorfor FN har brug for Danmark? Hvad er værdien af det multilaterale samarbejde for Danmark, og hvordan opnår Danmark indflydelse via FN til at løfte danske udviklingspolitiske og humanitære prioriteter?
Stigende fattigdom og voksende kønsforskelle, som resultat af COVID-19-pandemien, kan forhindres ved hjælp af en midlertidig basisindkomst for hundreder af millioner af kvinder i verdens udviklingslande. Det viser en ny rapport fra FN’s Udviklingsprogram (UNDP), der blev offentliggjort i dag.

Vær med

 

Arbejd med os

Arbejd med os

Søg job eller praktikstilling i UNDP

Følg os

Følg os

Følg UNDP Danmarks hverdag på de facebook, twitter og instagram; lær mere om vores arbejde og giv os din mening på de sociale medier

Bliv bæredygtig

Bliv bæredygtig

Læs hvordan du kan blive mere bæredygtig i din hverdag og bidrage til at nå verdensmålene for bæredygtig udvikling inden 2030

UNDP's arbejde i tal

Læs mere

21 millioner

vælgere registreret i 2018

257 millioner

tons CO2 reduceret

4 millioner

kriseramte mennesker har fået arbejde eller forbedrede levevilkår

31 millioner

mennesker har fået adgang til nødvendige tjenester for at tackle fattigdom

Læs mere

UNDP Rundt om i verden