Håb om en lysere fremtid: Fejring af den årlige lanternefestival i Thailand

 

Nu hvor vi går ind i 2018, hvad kan vi da sige om de næste 12 måneder?

Vi lever i en ekstraordinær tid – en tid med fremskridt og øget global vilje til at skabe forandringer for vores fremtid. Antallet af mennesker der lever i fattigdom falder, mens antallet af børn der går i skole stiger. Høj- og lavteknologiske landvindinger beriger vores liv på mange måder, og mange flere gennembrud er på vej.

På samme tid står vi overfor komplekse og langsigtede udfordringer, som desværre ikke når at blive fortid inden slutningen af et år bliver til starten af det næste.

De ødelæggende effekter af klimaforandringer, polariseret politik og ideologier og sammenbrud af social samhørighed, der kommer til udtryk i ekstremisme, vold og konflikt. Et rekordhøjt antal mennesker er fordrevet fra deres hjem og realiteten, at havdelen af jordens rigdom ejes af én procent af verdens befolkning. Dette er alle kendte og vedvarende udfordringer, som fortsat kræver vores opmærksomhed.

Men der er alligevel plads til optimisme, til inspiration og til handling.

Det skyldes at de universelle forpligtelser, der blev vedtaget af alle lande for to år siden, kendt som 2030 Dagsordenen, også er med os i 2018. Det er disse mål, der viser os en ambitiøs, men tydelig vej til en tryg og fredelig verden, hvor vi alle er frie til at leve et liv i værdighed og med muligheder, mens vi tager vare på Jorden for fremtidige generationer.

Vi kan også være optimistiske fordi FN, under ledelse af Generalsekretær António Guterres, gennemgår en omfattende reformer, som skal sikre at FN-systemet forbliver effektivt, selv når der stilles flere og forskellige krav. Og fordi, UNDP i den sammenhæng også skærper sit fokus og sine kræfter.

 

“Udviklingslandskabet vil fortsat udvikle sig, og sandsynligvis på uventede måder. Alt fra kunstig intelligens til klimaforandringer viser, at verden står på tærsklen til dramatiske forandringer, og af alle disse grunde er der behov for et dynamisk, effektivt og fremtidsfokuseret UNDP, som er integreret i FN-systemet. Der er mere nødvendigt nu end nogensinde før,” Achim Steiner, UNDP topchef.

 

Vi har integreret dette nye fokus i vores Strategiske Plan, der trådte i kraft med det nye år, og som skal ligge til grund for udviklingen af vores arbejde i de næste fire år. Det nye UNDP, som planen beskriver, anerkender at vi alle må arbejder sammen, på alle niveauer, for at løse verdens vedvarende problemer.

Ingen enkeltperson, regering, FN-organisation eller civilsamfundsorganisation kan håbe på at finde løsningen alene. Derfor vil det nye UNDP fornye en af sine unikke styrker: Evnen til at samle og forbinde innovative mennesker på tværs af samfund, myndigheder og FN-systemet. Organisationen vil formidle banebrydende ideer, der kan imødekomme udviklingsudfordringerne. Den højeste prioritet vil være den største af udfordringerne: at udrydde fattigdom. Og 2030 Dagsordenens kerneprincip om at ingen må efterlades og at ulighed skal mindskes vil fortsat udgøre kernen i alt, hvad vi gør.

Vi starter 2018 med et nyt fokus og en ny vision, og ser frem til at arbejdere tættere med vores partnere i de kommende år end nogensinde før.

 

“Den strategiske plan fokuserer UNDP’s indsats i de kommende år på at støtte lande med at nå 2030 Dagsordenen, men anerkender at UNDP ikke kan gøre dette på egen hånd. Vi arbejder bedst, når hele udviklingssystemet gør sit bedste – gennem samarbejde”

Achim Steiner

Læs den strategiske plan   

 

“Den strategiske plan fokuserer UNDP’s indsats i de kommende år på at støtte lande med at nå 2030 Dagsordenen, men anerkender at UNDP ikke kan gøre dette på egen hånd. Vi arbejder bedst, når hele udviklingssystemet gør sit bedste – gennem samarbejde.”

- Achim Steiner

Læs den strategiske plan   

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt