FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon: Krænkelse af menneskerettigheder er mere end personlige tragedier. De er alarmklokker, der kan advare om en meget større krise.

10-12-2014

FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon udtaler på Menneskerettighedsdagen den 10. december:

På Menneskerettighedsdagen står vi frem.

Vi fordømmer myndigheder, der nægter enkelte personer eller grupper deres rettigheder.

Vi erklærer, at menneskerettigheder er for alle, hele tiden; uanset hvem vi er og hvor vi kommer fra; uanset vores samfundsklasse, meninger og seksuelle orientering.

Det er et spørgsmål om individuel retfærdighed, social stabilitet og global udvikling.

Det er FN’s fornemmeste opgave at beskytte menneskerettighederne. Når folk nyder deres rettigheder, trives økonomier og lande lever i fred.

Krænkelse af menneskerettigheder er mere end personlige tragedier. De er alarmklokker, der kan advare om en meget større krise.

FN’s initiativ for menneskerettigheder Human Rights Up Front har til formål at lytte til disse alarmklokker. Vi reagerer på overtrædelser - før de bliver til massegrusomheder eller krigsforbrydelser.

Alle kan hjælpe i kampen mod uretfærdighed, intolerance og ekstremisme.

Jeg opfordrer medlemsstater til at overholde deres forpligtelse til at beskytte menneskerettighederne alle årets dage. Jeg opfordrer folk til at holde deres regeringer ansvarlige. Og jeg opfordrer til særlig beskyttelse for de menneskerettighedsforkæmpere, der modigt tjener vores kollektive sag.

Lad os reagere på råbene fra de udsatte og opretholde retten til menneskelig værdighed for alle.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt