Achim Steiner tiltræder som chef for FN’s Udviklingsprogram UNDP

19-06-2017

UNDP administrator Achim Steiner. Foto: David Fisher/Oxford Martin School

FN’s Udviklingsprogram byder i dag velkommen til Achim Steiner, der begynder en fireårige periode som chef for organisationen.

Udnævnelsen af Achim Steiner, som chef for FN’s største udviklingsorganisation, blev bekræftet af FN’s Generalforsamling i april efter nominering fra FN’s Generalsekretær Antonio Guterres.

UNDP arbejder i godt 170 lande og territorier rundt om i verden og hjælper med at udrydde ekstrem fattigdom, styrke demokratisk regeringsførelse, og forebygge og genopbygge efter kriser.

Achim Steiner vil også lede FN’s Udviklingsgruppe, som forener de 32 FN fonde, programmer, specialiserede agenturer og andre aktører, som arbejder for at fremme bæredygtig udvikling.

Efter bekræftelsen af hans nominering sagde Steiner, at han var beæret over Generalsekretærens beslutning om at udpege ham som den næste chef for UNDP, og taknemlig for tillid, som medlemsstaterne havde udtrykt i Generalforsamlingen.

”Jeg glæder mig meget til at arbejde med alle ansatte i UNDP og med FN’s medlemslande for at fortsætte kampen mod fattigdom, beskytte planeten og fremme fred og retfærdighed i verden” sagde han.

Achim Steiner har mere end tre årtiers leder erfaring indenfor global udvikling og internationalt samarbejde. Han er en passioneret fortaler for de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og for et endnu stærkere internationalt samarbejde for at levere på den ambitiøse dagsorden.

For yderligere information se her

Kontaktinformation

Kontakt: Mette Fjalland, UNDP nordiske kontor, mette.fjalland@undp.org / +45 5183 6228

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt