FN og partnere styrker deres støtte til syrere og nabolande ramt af konflikten i Syrien

24-01-2017

Foto: UNDP

Helsinki, den 24. januar - FN-organisationer og NGO-partnere appellerede i dag om 4,63 milliarder US dollars til at fortsætte det vigtige arbejde, og imødekomme det voksende behov for hjælp til flygtninge fra Syrien og de nabolande, der huser dem. 

FN og mere end 240 partnere præsenterede the Regional Refugee and Resilience Plan (3RP) for 2017 og 2018, som er en plan, der har til formål at hjælpe de mere end 4,7 millioner flygtninge fra Syrien og de 4,4 millioner berørte mennesker, der huser dem i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten.

Finansieringen af ​​planen skal lægges oven i de 3,4 milliarder dollars, som FN allerede har beregnet er nødvendigt for at dække de humanitære behov for de 13,5 millioner mennesker inde i Syrien i år.

The Helsinki Conference on Supporting Syrians and the Region er arrangeret af den finske regering og fokuserer på følgende centrale humanitære prioriteter: at redde liv, beskyttelse og opbygning af modstandskraft.

"Nyhederne fra Syrien har været hjerteskærende. Vi har set en enorm stigning i de humanitære behov og er klar over den store byrde, der bæres af nabolandene. Som værter for denne vigtige begivenhed, ønsker Finland at fremhæve det vigtige arbejde som FN og Syriens naboer leverer", siger Kai Mykkänen, Finlands Minister for Udenrigshandel og Udvikling. "Det er vores fælles forpligtelse at støtte dette arbejde bedst muligt".

Langt størstedelen af ​​de syriske flygtninge lever under fattigdomsgrænsen og har ikke råd til basale livsnødvendigheder som mad, husleje og sundhedsydelser. 70 procent af de nødlidende er kvinder og børn. Halvdelen af ​​flygtningebørnene går ikke i skole. Og med den nuværende bidende vinterkulde, er de humanitære behov et spørgsmål om liv og død.

"Syriske flygtninge og værtssamfundene har lige nu brug for vores støtte mere end nogensinde før", siger Filippo Grandi, Højkommissær for Flygtninge. "Det internationale samfund skal sende et klart budskab om, at vi står bag dem og er parate til at give dem den nødvendige støtte. FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og vores partnere er klar til at imødekomme behovene for de syriske flygtninge og de omkringliggende samfund, der huser dem, men vi har brug for den nødvendige og en fleksibel finansiering til det".

Nabolandene kæmper fortsat med at imødekomme udfordringerne forårsaget af politisk, økonomisk og social spillover fra krisen i Syrien.

"I takt med at millioner er flygtet fra Syrien, har vi set en ekstraordinær generøsitet og solidaritet fra værtslandene og de lokale værtssamfund -  men de skal ikke stå alene med det”, siger Helen Clark, chef for FN’s Udviklingsprogram UNDP. "FN-organisationer og NGO-partnere er forpligtet til at hjælpe regeringer og værtssamfund med at opbygge modstandskraft over for krisen. Vi har gjort vigtige fremskridt, men vi har brug for endnu mere støtte".

I Syrien har millioner af mennesker behov for humanitær bistand, herunder 4,6 millioner mennesker i belejrede områder, der er svære at få adgang til. Over halvdelen af ​​befolkningen er blevet tvunget væk fra deres hjem, og mange af dem er blevet fordrevet af flere omgange. Det er de civile, der bærer hovedbyrden i ​​den seks år lange konflikt.

"Det syriske folks lidelser - hvoraf de fleste stadig befinder sig i landet - fortsætter med uformindsket styrke. Det er bydende nødvendigt, at vi forstærker vores kollektive bestræbelser på at imødekomme behovene hos de 13,5 millioner syriske mænd, kvinder og børn, der har akut behov for humanitær bistand og beskyttelse", siger Stephen O'Brien, Under-FN Generalsekretær for Humanitære Affærer og Nødhjælpskoordinator (OCHA).

FN og NGO-partnere noterede sig med bekymring kløften mellem det voksende behov for hjælp og disponible midler. Trods generøse bidrag fra donorlande, herunder forpligtelser til flerårig finansiering i 2017 og udbetaling af mere end 90 procent af finansieringsløfterne for 2016, er finansieringen fortsat utilstrækkelig til at imødekomme behovene i hvad der fortsat er en af ​​de værste humanitære kriser i verden i dag.

 

Mediekontakter:

Finlands regering:

I Helsinki: Kommunikationsspecialist Mari Lankinen, +358 40 7431887

I Helsinki: Minister Mykkänens rådgiver Pasi Rajala, +358 400 464 393

 

UNHCR:

I Geneva: Matthew Saltmarsh: saltmars@unhcr.org, +41 79 217 3140

I Amman: Scott Craig: craigs@unhcr.org, +962 7 9276 0640

 

UNDP:

I Finland: Anja Karppinen: anja.karppinen@undp.org, +358 4457 50 368

I København: Trygve Olfarnes: Trygve.olfarnes@undp.org, +47 9415 6028

I New York: Theodore Murphy: theodore.murphy@undp.org, +1-718-915-2097

I Amman: Noeman AlSayyad: Noeman.alsayyad@undp.org, +962 79567 2901

 

OCHA:

I Amman: David Swanson: swanson@un.org, +962-791-417-882

I Damaskus: Linda Tom: toml@un.org, +963 958 880 095

I Geneva: Jens Laerke: laerke@un.org, +41 (0)79 472 9750

I New York: Russel Geekie: geekie@un.org, +1 917 331 0393

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt