Game of Thrones stjerne Nikolaj Coster-Waldau fløjter kampen mod fattigdom i gang til verdens første kvindelige amatørturnering i fodbold

18-09-2016

Foto: UNDP / Freya Morales

18. september, 2016 (New York, NY) – Den globalt anerkendte danske skuespiller og stjerne i HBO’s Game of Thrones Nikolaj Coster-Waldau kick-startede sin rolle som Goodwill Ambassador for FN’s Udviklingsprogram UNDP ved at agere dommer til verdens første kvindelige amatørturnering i fodbold i New York.

Coster-Waldau, som spiller alles yndlings anti-helt Jaime Lannister i den verdensomspændende hit-serie, hjalp med at fløjte kampen mod fattigdom i gang til den første Global Goals World Cup, som blev afholdt under årets Social Good summit på Manhattan’s Upper East Side i New York.

Hans tørn som dommer havde til formål at støtte FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, vedtaget af verdens stats- og regeringsledere, for at sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling inden 2030. De nye verdensmål udgør en fælles vision for fremtiden, hvor fattigdom, ulighed og klimaforandringer vil høre fortiden til. 

”At være dommer for denne seje, passionerede og dedikerede gruppe kvinder var en ydmyg oplevelse. Men jeg må indrømme, at det føltes godt at give fattigdommen det røde kort,” sagde Coster-Waldau. ”Min hovedmission som UNDP Goodwill Ambassador er at sprede budskabet og støtte op om verdensmålene for at sætte en stopper for fattigdom, hvilket ikke kan opnås uden at styrke kvinders rettigheder. Så det at være en del af den kvindelige turnering for verdensmålene var et perfekt sted at starte.”

Coster-Waldau blev lørdag udnævnt som den seneste af UNDP’s Goodwill Ambassadors. I denne prestigefyldte rolle vil han være fortaler for verdensmålene, især med fokus på ligestilling og klimaforandringer. Hans udnævnelse blev annonceret aftenen før FN’s Generalforsamling, hvor verdens ledere samles i New York City.

Der er 17 verdensmål som modsvar på enhver af vores store udfordringer, fra fattigdom og klimaforandringer til ulighed mellem mænd og kvinder. Uanset hvilken udfordring du mener, er den vigtigste, som verden står over for, er en af de 17 verdensmål designet til at bekæmpe det”, sagde Coster-Waldau. ”Jeg håber, at den positive energi fra dagens turnering vil inspirere andre til at bakke op om UNDP’s arbejde, engagere sig, og tage ansvar for vores fælles fremtid og bidrage til at gøre denne verden til et bedre sted for alle.”

UNDP og samarbejdspartnerne UNF, Mashable og 92. Street Y er værter for det syvende årlige Social Good Summit i New York og verden rundt. Topmødet er en to-dags konference, der ser på hvordan  innovation, teknologi og nye medier kan bruges til at fremme sociale goder og initiativer rundt om i verden. Det afholdes under FN-ugen den 18. og 19. september og forener et dynamisk fællesskab af verdensledere og græsrodsaktivister for at drøfte løsninger på nogle af vor tids største udfordringer.

Social Good Summit samt Global Goals World Cup (#ggwcup) er gået sammen om den globale lancering af den første kvindelige amatørturnering i fodbold, og de spiller for FN’s verdensmål. Fem seje hold af kvinder fra hele verden konkurrerer om at blive mestre i Global Goals World Cup afholdt i New York City.

Hvert hold vælger hvilket verdensmål, de vil spille for. Holdene får særlige point for kreativitet i markedsføringen af deres valgte mål.

Billeder:

Billeder og videoer vil blive uploadet umiddelbart efter begivenheden via Dropbox og Flickr

Kontaktinformation:

 

###

FN’s Udviklingsprogram UNDP er FN’s største udviklingsorganisation med et bredt mandat til at fremme bæredygtig menneskelig udvikling og til at koordinere hele FN’s udviklingsindsats globalt og nationalt. Vi arbejder i ca. 170 lande på at forbedre levevilkårene for verdens fattige og særlig sårbare gennem støtte til langsigtet og holdbare samfundsforandringer. Læs mere på undp.org og dk.undp.org og følg os på @UNDP og @UNDP_Danmark

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt