Game of Thrones stjerne Nikolaj Coster-Waldau udnævnt til UNDP Goodwill Ambassador

17-09-2016

Nikolaj Coster-Waldau, UNDP Goodwill Ambassador

17. September, 2016 (New York, NY) – FN’s Udviklingsprogram UNDP har i dag udnævnt den globalt anerkendte skuespiller, Nikolaj Coster-Waldau, bedst kendt for hans hovedrolle i HBO’s Game of Thrones, som nyeste Goodwill Ambassador.

I denne nye rolle vil den danske skuespiller fokusere på at sprede budskabet og støtte op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene er en global opfordring til handling til at afskaffe fattigdom og sult i hele verden, reducere ulighed og bekæmpe klimaforandringer.

“Min vigtigste opgave som UNDP Goodwill Ambassador vil være at sprede budskabet og støtte op om verdensmålene for en bedre fremtid for alle, hvilket ikke kan opnås uden styrkelse af kvinders rettigheder og beskyttelse af vores planet,” sagde Nikolaj Coster-Waldau under en pressekonference i UNDP’s hovedkvarter.

Som far til to piger er Coster-Waldau passioneret omkring at sætte en stopper for diskrimination og vold mod kvinder og piger verden over. Han vil bruge sin indflydelse, som skuespiller og som fortaler, til at gøre opmærksom på de væsentlige udfordringer, de står over for, og opmuntre folk til at være med til at skabe forandringer.

“Vi er glade for at stå sammen med Nikolaj Coster-Waldau, hvis mod og engagement vil hjælpe os med at udbrede kendskabet til FN’s verdensmål, så så mange mennesker som muligt rundt om i verden kender til dem og engagerer sig i arbejdet for en bedre verden for alle”, sagde Michael O’Neill, Assisterende FN Generalsekretær og chef for UNDP’s partnerskabskontor.

Coster-Waldau er ikke blot en prisbelønnet skuespiller, men også producer og manuskriptforfatter. Efter eksamen på den danske teaterskole i København, fik han sin første store filmrolle i Nightwatch i 1994, en anmelderrost og kommercial succes i Danmark. Han har siden medvirket i diverse film i Europa og Nordamerika, som bl.a. Gods of Egypt, The Other Woman og 1,000 Times Goodnight. Senere i år vil han kunne ses i Small Crimes og Spinning Man i 2017.

Første opgave i hans rolle som UNDP Goodwill Ambassador bliver at agere dommer i første del af den første Global Goals World Cup’s kvindelige fodboldturnering nogensinde søndag morgen i New York. Den første kvindelige, amatør Global Goals World Cup, organiseret i fælleskab med Social Good Summit, Eir Soccer og UNDP, er en årlig turnering, der har til formål at forbinde kvinder gennem sport og på tværs af nationer for at skabe en bedre verden.

”At være dommer til en fantastisk turnering, der støtter op om verdensmålene er den perfekte måde at sparke min nye rolle i gang på. Jeg opfordrer alle i verden til at bakke op om verdensmålene og UNDP’s arbejde for at sætte en stopper for fattigdom og ulighed, beskytte vores planet og forbedre livsvilkårene for os alle,” sagde Coster-Waldau.

Coster-Waldau slutter sig til en liste af UNDP Goodwill Ambassadors, der indeholder verdenskendte skuespillere, atleter og sågar kokke. For hele listen af UNDP Goodwill Ambassadors, se her.

 

Billeder:

Billeder og videoer vil blive uploadet umiddelbart efter begivenheden via Dropbox og Flickr.

 

Kontaktinformation:

 

###

FN’s Udviklingsprogram UNDP er FN’s største udviklingsorganisation med et bredt mandat til at fremme bæredygtig menneskelig udvikling og til at koordinere hele FN’s udviklingsindsats globalt og nationalt. Vi arbejder i ca. 170 lande på at forbedre levevilkårene for verdens fattige og særlig sårbare gennem støtte til langsigtet og holdbare samfundsforandringer. Læs mere på undp.org og dk.undp.org og følg os på @UNDP og @UNDP_Danmark

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt