Kalundborg i centrum for Danmarks deltagelse i det globale Social Good Summit

16-09-2016

Pressemeddelelse
København d. 15. september 2016


Den danske udgave af den globale konference Social Good Summit løber af stablen d. 19. september. Det sker med 700 elever fra Kalundborg Gymnasium og HF. FN’s Udviklingsprogram UNDP og organisationen Turning Tables står i samarbejde med Globale Gymnasier bag det danske arrangement, som livestreames til 150 lande verden over.


Når verdens politiske ledere, sociale entreprenører, videnskabsfolk og førende erhvervsfolk mødes på konferencen Social Good Summit for at stille skarpt på innovative, bæredygtige løsninger for verdens mest presserende udviklingsproblemer, bliver det i år med dansk deltagelse fra flere hundrede gymnasie og HFelever. Det sker hovedsageligt i form af digital tilstedeværelse. 

I Danmark er deltagerne 700 gymnasie- og HF-elever, som til deres morgensamling blandt andet vil blive introduceret til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

"Vi er meget glade for at kunne arrangere og være del af den danske udgave af Social Good Summit. Konferencen har stort potentiale til at give et skub i den rigtige retning, når det kommer til løsning af nogle af verdens mest aktuelle problemstillinger. Vi ser derfor frem til at møde en masse dedikerede elever og udbrede kendskabet til FN’s udviklingsmål og vise eksempler på, hvordan teknologi kan mobilisere til sociale forandringer", siger Camilla Brückner, direktør for UNDP’s nordiske kontor.

Teknologi forbinder og forandrer 

Et af hovedtemaerne for konferencen er, hvordan teknologi og nye medier kan bidrage til positive sociale forandringer overalt i verden. Derfor vil eleverne på Kalundborg Gymnasium og HF også blive præsenteret for musikvideoer, som er lavet af hjemløse unge tilknyttet Turning Tables i både Danmark og i Kenya. Sidst, men ikke mindst, er der liveoptrædener fra artister som Zaki, Al Agami og Langefinger
fra Den Sorte Skole.

”Til sammen har indholdet i den danske del af Social Good Summit til formål at sætte fokus på at engagere gymnasieeleverne i, hvordan de selv kan fremme de globale målsætninger både som verdensborgere og som danskere”, siger Martin F. Jakobsen, grundlægger og direktør for Turning Tables.

Netop derfor tager det danske bidrag til Social Good Summit udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, som blev vedtaget sidste år af alle FN’s 193 medlemsstater. Disse mål udgør den mest ambitiøse vision for verdens fremtid og indebærer en fælles beslutning om at afskaffe ekstrem fattigdom, sikre alle en god uddannelse og større lighed samt sætte kurs mod en miljømæssig bæredygtig vækst. Målene kræver handling i alle lande – også i Danmark.

Social Good Summit er blot et enkelt initiativ i de tre organisationers løbende aktiviteter og indsatser. I Danmark arbejder UNDP blandt andet sammen med MS Actionaid og Globale Gymnasier for at sætte de nye verdensmål på skoleskemaet i de danske gymnasier og engagere de unge til handling via eksempelvis det nye læringssite www.verdensmålene.dk.

Turning Tables er global partner til UNDP og bidrager til at øge kendskabet til de nye verdensmål og give stemme til marginaliserede unge verden over gennem musik og film. I Danmark arbejder Turning Tables blandt andet med hjemløse, unge i ghettoer samt uledsagede flygtningeunge ved at give dem en platform til at udtrykke deres problemer, håb og drømme samt til at engagere sig i dialog med det
omgivende samfund.

Globale Gymnasier er et netværk af 14 danske gymnasier, som arbejder for at uddanne unge til at være globale medborgere. Skolerne i netværket bruger global undervisning til at udvide elevernes viden om globale forhold, give dem erfaring med at handle i en global verden og styrke deres evne til at indgå i en anerkendende og kritisk dialog med mennesker på tværs af grænser.

Program mandag d. 19. september fra kl. 10.45 – 11.30:
Introduktion og velkomst v/ Peter Abildgaard, rektor for Kalundborg Gymnasium
”Ingen skal lades i stikken” – tale v/ Camilla Bruckner, direktør for UNDP’s nordiske kontor
”En stemme til verdens marginaliserede unge” ved Martin F. Jakobsen, direktør for Turning Tables, samt
ved instruktørerne Al Agami og Zaki
”Brobygning” – Præsentation af to musikvideoer lavet af hjemløse unge i Danmark og Kenya
Koncert – Zaki, Al Agami og Langefinger fra Den Sorte Skole

Om kunsterne:

Al Agami er en af Danmarks bedst kendte rappere, som selv har baggrund som statsløs flygtning. Han har undervist hjemløse, unge i ghettoer samt uledsagede flygtningeunge over hele Danmark som instruktør for Turning Tables.

Zaki er et kreativt multitalent, der er aktuel med anden opsætning af sit teaterstykke "Jeg hører Stemmer" på Det Kongelige Teater. Han har turneret hele Danmark som både rapper og skuespiller og har desuden arrangeret workshops for flygtninge og unge i ghettoer i både Mellemøsten og i Danmark. Zaki er primus motor for Turning Tables’ arbejde rettet mod uledsagede flygtningeunge i Danmark.

Langefinger er en tredjedel af det landskendte DJkollektiv Den Sorte Skole og er grundlægger af Turning Tables.

For yderligere information kontakt:

Mette Fjalland, FN’s Udviklingsorganisation UNDP, mette.fjalland@undp.org, tlf: 45336008 / mobil: 51836228

Martin Fernando Jakobsen, Turning Tables, mfj@turningtables.org, mobil: 20861886

Marie Sandvad, Globale Gymnasier, marie@globalegymnasier.dk, mobil: 28766551

Peter Abildgaard, Kalundborg Gymnasium og HF, aa@kalgym.dk

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt