Vil Data Revolutionen kunne fremskynde vejen mod bæredygtig menneskelig udvikling?

28-04-2015

Takket være ny teknologi og bedre forståelse og analyse af data, står vi overfor en data revolution, der grundlæggende kan styrke vores tilgang til udvikling, vores analyse af udfordringerne og måden, hvorpå vi måler fremskridt. Data revolutionen åbner helt nye muligheder for at accelerere bæredygtig menneskelig udvikling og for at holde politiske ledere ansvarlige. Men de nye informationsmængder er ikke uden risici og rummer store udfordringer i forhold til bl.a. kvalitetssikring, ansvarsstrukturer, beskyttelse af privatlivet og menneskerettighederne.

FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon nedsatte i 2014 en uafhængig ekspertgruppe for at se på potentialet og udfordringerne ved data revolutionen. Gruppen er fremkommet med et sæt  anbefalinger til, hvordan man kan sikre, at data revolutionen kan bidrage positivt til udvikling og være med til at fremme de nye verdensmål for bæredygtighed udvikling.

Kom og hør Eva Jespersen, vicedirektør for UNDP’s Human Development Report Office og medlem af den uafhængige ekspertgruppe på data revolutionen (IEAG), uddybe emnet og fremlægge gruppens anbefalinger. Niels Ploug, Afdelingsdirektør for Personstatistik i Danmarks Statistisk, vil efterfølgende reflektere over udfordringerne ud fra et dansk perspektiv.


Tirsdag den 12. maj 2015, 9:30-11:00
FN Byen, Auditorium I, Marmorvej 51, 2100 København Ø
Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet via http://undp-post2015data.eventbrite.com


Arrangementet er del af en serie af post-2015 seminarer organiseret af UNDP’s nordiske kontor for at fremme en engageret og informeret debat om den næste globale udviklingsramme.

Kontakt

For yderligere information: Mette Fjalland, UNDP’s nordiske kontor, mette.fjalland@undp.org, tlf.  +45 5183-6228.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt