UNDP’s årsrapport for 2017: Nye løsninger til nye globale udfordringer

06-06-2018

FNs udviklingsprogram (UNDP) lancerede i denne uge årsrapporten for 2017. Rapporten beskriver, hvordan organisationens nye plan til en ny æra vil hjælpe lande over hele verden med at nå verdensmålene og imødegå nye globale udfordringer. UNDP samarbejder med mange partnere om at finde nye løsninger for at afskaffe fattigdom i alle dens former, fremskynde strukturelle samfundsforandringer mod bæredygtig udvikling og styrke landes modstandskraft, så de bedre kan modstå kriser, beskyttelse af miljøet, ren energi og sikring af ligestilling.

I årsrapporten kan man blandt andet læse, at UNDP hjalp med at registrere næsten 170 millioner vælgere i 52 lande. Som følge af organisationens arbejde har mere end 6,7 millioner mennesker i 55 lande fået bedre adgang til energi. Nye job blev skabt for næsten 3 millioner mennesker i 101 lande, 41 procent af dem kvinder, mens 37,3 millioner mennesker opnåede forbedrede vilkår. UNDP har også hjulpet 4,1 millioner mennesker i 39 lande med adgang til juridiske tjenester – 51 procent af disse var kvinder.

Rapporten nævner også, at UNDP i 2017 blev udnævnt til den mest pålidelige kilde til information om udvikling. Uafhængige analyser fra AidData – et forsknings- og innovationslaboratorium – viste, at UNDP’s langvarige tilstedeværelse og den stærke tillid, som UNDP nyder i de lande, vi arbejder i, samt UNDP’s brede og tværgående mandat med fokus på bæredygtig udvikling var årsagen til det gode resultat. Læs mere her

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt