Achim Steiner udnævnes som ny topchef i UNDP

20-04-2017

UNDP’s Bestyrelsesformand byder i dag Achim Steiner velkommen som ny topchef for UNDP.

FN’s Generalsekretær Antonio Guterres nominering af Achim Steiner som ny chef for UNDP blev i dag bekræftet af FN’s Generalforsamling. Steiner er udpeget for en fire-årige periode.

UNDP støtter lande rundt om i verden med at bekæmpe ekstrem fattigdom, skabe bæredygtige og legitime institutioner og med at forebygge og genopbygge efter kriser.

Ib Petersen – Formand for UNDP’s Bestyrelse og Danmarks faste repræsentant ved FN – sagde i forbindelse med Steiners udnævnelse: ”Jeg taler på vegne af Bestyrelsen og alle de ansatte i UNDP, når jeg byder Achim Steiner varmt velkommen som UNDP’s nye chef. Achim Steiner medbringer ekspertise, erfaring og dedikation til den vigtige rolle som chef for UNDP. Jeg er sikker på, han vil have en langvarig og positiv indflydelse på UNDP’s udviklingsarbejde overalt i verden.”

Achim Steiner sagde: ”Jeg er stolt over Generalforsamlingens beslutning om at udnævne mig som den næste chef for UNDP, og taknemlig for den tillid, som medlemslandene har udvist mig i Generalforsamlingen i dag. Jeg ser meget frem til at arbejde med de ansatte i UNDP og med medlemslandene for at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og fremme fred og retfærdighed i verden.”

Steiner har været en respekteret global leder indenfor bæredygtig udvikling, internationalt samarbejde og global diplomati i næsten tre årtier. Han er en stor fortaler for de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og behovet for globalt samarbejde for at nå den ambitiøse 2030 Dagsorden.

Før tiltrædelsen som UNDP’s chef har Steiner siddet i flere stillinger indenfor FN systemet, i civilsamfundsorganisationer og i højtstående rådgivende organer, som har formet offentlige politikker. Steiner har bl.a. tidligere været FN vice-Generalsekretær og Direktør for FN’s Miljøprogram - UNEP, Generaldirektør for FN-kontoret i Nairobi og Generaldirektør i International Union for the Conservation of Nature. Steiner er i øjeblikket Direktør for Oxford Martin School på Oxford Universitet og Professor ved Balliol college, Oxford.

Steiner overtager chefstillingen fra Helen Clark, som har været chef for UNDP de sidste otte år.

Se biografi om Achim Steiner her

 

Kontaktinformation:
Mette Fjalland, Communications and Liaison Officer at UNDP Nordic Office, mette.fjalland@undp.org, +45 4533 6008

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt