Sammen gør vi en forskel - UNDP's årsrapport 2015/2016

21-09-2016

Foto: UNDP

UNDP har bidraget til forbedring af 18,6 millioner menneskers levevilkår. Det svarer til mere end tre gange Danmarks befolkning! Det fremgår af UNDP’s netop udkommet årsrapport for 2015/2016, som stiller skarpt på organisationens opnåede udviklingsresultater indenfor det sidste år.

I rapporten UNDP IN FOCUS 2015/2016 kan du læse om UNDP's samlede resultater og om udvalgte UNDP projekter i alle de regioner, vi arbejder i; Afrika, Asien, Mellemøsten, Østeuropa og Sydamerika.

Rapporten giver også et overblik over UNDP’s resourcer og en liste over top donorer, som Danmark fortsat er i blandt.  Rapporten fremhæver desuden, at UNDP er kåret som verdens mest åbne og gennemsigtige udviklingsorganisation i verden for andet år i træk.

 

Udpluk af UNDP’s opnåede resultater i 2015/2016:

  • Bidraget til forbedring af 18,6 millioner mennesker levevilkår
  • Hjulpet til at skabe 1,35 millioner nye jobs (heraf 42% kvinder)
  • Sikret registrering af 68 millioner vælgere i 37 lande
  • Givet 2,1 millioner mennesker adgang til retshjælp i 33 lande (heraf 51% kvinder)
  • Opnået 2,5 millioner mennesker bedre adgang til energi i 45 lande
  • Rådgivet nationale myndigheder med udarbejdelse af 1,035 katastrofe beredskabsplaner i 51 lande
  • Sikret implementering af indsatser til reducering af CO2 og klimaforandringer i 76 lande
 

UNDP gør således en konkret forskel for millioner af mennesker hver dag verden over, og er en central partner til regeringer og andre nationale udviklingsaktører i 170 lande. Vi kan naturligvis ikke levere dette uden vores donorer og internationale samarbejdspartnere som bl.a. Danmark, som i 2015, lå på henholdvis en 7. plads i kernebidrag og 12. plads for samlet kerne- og øremærket bidrag.

 

UNDP er FN’s ledende udviklingsorganisation og arbejder verden over for at afskaffe ekstrem fattigdom, reducere ulighed, fremme bæredygtig og inkluderende økonomisk vækst, og bidrage til at nå de nye verdensmål.

 

Læs hele rapporten her

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt