Ny rapport: Africa Human Development Report 2016: Mangel på ligestilling i Afrika syd for Sahara koster mere end 633 milliarder kroner om året

28-08-2016

Nairobi, Kenya, den 28. august 2016

Mangel på ligestilling i Afrika syd for Sahara koster regionen i gennemsnit 633 milliarder om året. I 2014 toppede beløbet og lød på hele 691 milliarder, svarende til seks procent af regionens BNP. Dette truer Afrikas fremgang i menneskelig udvikling og økonomisk vækst, ifølge en rapport om menneskelig udvikling i Afrika med titlen Advancing Gender Equality and Women’s Empowerment in Africa udgivet den 28. august 2016 af FN’s Udviklingsprogram UNDP.

-Hvis kønsforskellene udjævnes på arbejdsmarkedet, i uddannelse, sundhed og på andre områder, kan vi helt udrydde fattigdom og sult, sagde UNDP’s chef Helen Clark ved lanceringen.

”Ligestilling og kvinders rettigheder er, ud over at være en menneskeret, økonomisk fordelagtig og en forudsætning for udvikling”, uddybede Helen Clark.

UNDP-rapporten analyserer de politiske, økonomiske og sociale udfordringer, der står i vejen for afrikanske kvinder. Rapporten foreslår retningslinjer samt konkrete foranstaltninger for at udligne forskellene mellem kønnene, som bl.a. hvordan vi tackler modsætninger mellem lovgivning og retspraksis, og hvordan vi kan nedbryde sociale normer og institutionelle rammer, der diskriminerer kvinder.

 

Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt Mette Fjalland, UNDP’s nordiske kontor mette.fjalland@undp.org / mobil 51836228

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt