Sæt FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling på skoleskemaet

13-05-2016

FN’s Udviklingsprogram UNDP nordiske kontor, Globale Gymnasier og MS Actionaid har i samarbejde leveret et helt nyt læringssite om verdensmålene for bæredygtig udvikling -www.verdensmaalene.dk

Læringssitet er målrettet danske gymnasieklasser, der ønsker at sætte verden på skoleskemaet og blive klogere på, hvordan vi i fællesskab kan sætte kurs mod en mere bæredygtig fremtid, hvor ingen lades i stikken.

Læringssitet indeholder detaljeret baggrundsinformation om den nye 2030 dagsorden og hvert af de 17 mål, som tilsammen udgør verdensmålene. Det indeholder desuden masser af inspiration samt konkrete undervisningsøvelser til brug i en lang række fag herunder samfundsfag, historie, naturgeografi, dansk, engelsk og biologi.

Et kerneelement i det nye læringssite er UNDP’s bog Bliver verden bedre?, som på enkel vis forklarer centrale spørgsmål omkring udvikling, og stiller skarpt på verdens udviklingstilstand og de enorme fremskridt, der er opnået gennem de sidste årtier. Bogen kan downloades her.

Bogen er oversat og tilpasset fra svensk, hvor UNDP’s nordiske kontor kører et fler-årigt kommunikationsprojekt financieret af SIDA, i første omgang omkring 2015-målene og siden 2015 de nye verdensmål for bæredygtig udvikling.

Det danske projekt er finansieret med støtte fra Danida’s Oplysningsbevilling.

UNDP og de to samarbejdspartnere vil efter sommeren afholde en officiel lancering af læringssitet og bogen Bliver verden bedre? i FN Byen. Programmet vil byde på masser af fagligt indhold, ungdomsdebat og underholdning. Hold øje med dk.undp.org eller følg os på Twitter @UNDP_Danmark for opdateringer.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt