Stort fremmøde og opbakning til Global Goals World Cup

19-05-2016

I tirsdags sendte UNDP, Eir Soccer, Udenrigsministeriet og partnere et stærkt budskab til verden om piger og kvinders lige ret til deltagelse. Det skete i Kødbyen i København, da fodboldturneringen Global Goals World Cup blev sparket i gang i anledning af Women Deliver konferencen.

Turneringen var blot den første af mange og var med til at sætte fokus på piger og kvinders ligestilling og FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.   

Der var 24 hold tilmeldt, og hvert hold spillede for et af de 17 verdensmål. Blandt holdene var de seje kvinder i Team Danfoss, som spillede for mål 7 og Asylum United, som bestod af flygtningekvinder fra danske asylcentre, som spillede for mål 5. Blandt holdkaptajner, dommere og speakere havde vi Helle Joof, Camilla Andersen, Beate Bille, Wafande og mange flere stærke stemmer. Se alle holdene her og læs om, hvilke verdensmål de spillede for.

Vinderne af Global Goals World Cup i København går videre til den internationale turnering, som spilles i New York i forbindelse med FN’s Generalforsamling til september. Turneringen i tirsdags gav derfor ikke kun kvinderne mulighed for at have det sjovt og dele deres fælles glæde ved sporten. Den gav dem også mulighed for at blive en del af et meget større og inkluderende projekt, der handler om at skabe positive forandringer for piger og kvinder verden over.

Turneringen varede tre timer og blev åbnet kl. 17 af Red Barnets internationale direktør og tidligere Statsminister Helle Thorning-Schmidt, Udenrigsminister Kristian Jensen og Amerikanske Ambassadør Rufus Gifford. UNDP var med under hele arangementet, og bidrog med udstillingsmateriale om verdensmålene samt en gratis kopi til alle spillerne af den spritnye bog om verdens udvikling Bliver verden Bedre? 

Verdensmålene er vores alle sammens fælles dagsorden, og den skal sikre at udviklingen over de næste 15 år er økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig og omfatter os alle. Læs mere om verdensmålene her  og besøg Global Goals World Cup's facebookside eller hjemmeside for flere nyheder og billeder fra fodboldturneringen i tirsdags.

Kontaktinformation

Mette Fjalland, UNDP Nordic Office, København, telefon: +45 5183 6228 - email: mette.fjalland@undp.org

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt