En guide til partnerskaber på tværs af sektorer

29-04-2016

Cross-sector partnerships er endnu engang blevet identificeret og understreget som nøglen til at løse de humanitære og miljømæssige udfordringer verden står over for. Med verdensmålene for bæredygtig udvikling blev verden præsenteret for en dagsorden, hvor virksomheder, NGOer plus en række andre aktører i samarbejde skal løfte disse udfordringer. Marketing, donationer og filantropi er ikke længere nok til at tilfredsstille forbrugere, og i dag mener 9 ud af 10, at virksomheders succes burde måles på andet og mere end blot deres finanser. I dag er der bred konsensus om, at virksomheder skal være fokuseret på deres etiske og samfundsmæssige ansvar fremfor blot at tænke i profit.

Dansk Røde Kors og Deloitte har, i samarbejde med UNDP og 30 virksomheder og NGOer, igennem et omfangsrigt 3-årigt projekt finansieret af DANIDA, arbejdet på bedre at forstå, hvordan man opbygger gode, sunde, produktive og transformative cross-sector partnerships.

Projektet har hovedsagligt været fokuseret på at analysere cross-sector partnerships mellem virksomheder og civilsamfundsorganisationer. Sammen med guiden følger også en læringsrapport Not Business as Usual – Partnerships between Civil Society Organizations and Business, der tilbyder ydereligere perspektiver på, hvordan disse partnerskaber kan udvikle, opbygge og fremme bæredygtig udvikling på tværs af sektorer.

Guideline

Læringsrapport

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt