UNDP topscorer på det globale indeks for gennemsigtighed af bistandsmidler for andet år i træk

13-04-2016

13. april, 2016 – FN’s Udviklingsprogram UNDP er fortsat den mest transparente bistandsorganisation i verden, ifølge en førende global rangering, som blev offentliggjort i dag.

Aid Transparency Index for 2016 anerkendte i dag UNDP som den ledende bistandsorganisation blandt 46 internationale organisationer, som sammen repræsenterer 98% af den statslige udviklingsbistand. Indekset er lavet af Publish What You Fund, en non-profit organisation, der arbejder for og måler åbenhed.

Det er andet år i træk, at UNDP rangerer som nummer et i indekset, som vurderer graden af ​​gennemsigtighed af bistandsmidler blandt verdens største donororganisationer.

Indekset er baseret på retningslinjerne fastsat af International Aid Transparency Initiative (IATI), som danner en fælles global målestok for offentliggørelsen af rettidig, fremadskuende og omfattende information om, hvordan bistandmidlerne er anvendt.

”Vi er utroligt glade for at blive anerkendt for at leve op til vores forpligtelse til gennemsigtighed, som er kernen i vores arbejde", sagde Helen Clark, chef for UNDP.

"UNDP var stolte over at ligge på førstepladsen i sidste års indeks, og vi fortsætter med at forbedre den måde, vi rapporterer vores data på", sagde Helen Clark.

“De udviklingslande, vi støtter, har ret til at vide, hvordan udviklingsmidlerne bliver brugt. Alle dem, der giver bistand gennem UNDP, har også ret til at vide, hvordan vi forvalter de penge, som de har betroet os.”

I øjeblikket rapporterer 397 organisationer oplysninger til IATI Standard, herunder donorlande, multilaterale organisationer, fonde, privatsektoren samt nationale og internationale ngo'er. Mere end 25 udviklingslande har tilsluttet sig initiativet og deltager aktivt i ledelsen af det.

I FN systemet er der allerede 14 organisationer, der publicerer til IATI Standard: IFAD, OCHA, OCHA-FTS, CERF, UN Women, UNCDF, UNDP, UNESCO, UNFPA, FN-Habitat, UNICEF, UNOPS, WFP og Verdensbanken. Derudover, har UNEP, UNIDO og FAO bekræftet, at de vil gøre det sammen inden slutningen af året.

"Vi ønsker UNDP tillykke med topplaceringen i Aid Transparency Index for anden gang i træk. UNDP er blevet førende i at sikre gennemsigtighed og er med til at sætte en høj standard for andre andre", sagde Rupert Simons, administrerende direktør i Publish What You Fund.

UNDP var blandt de første til at skrive under på International Aid Transparency Initiative (IATI), og har publiceret bistandsinformation i henhold til IATI standarder siden 2011. Siden da, har UNDP konsekvent levet op til de internationale standarder for gennemsigtighed og drevet en innovativ internet-portal (open.undp.org), som giver detaljerede beskrivelser af mere end 5000 af organisationens udviklingsprojekter.

Kontaktinformation

Mette Fjalland, UNDP Nordic Office, København, telefon: +45 5183 6228 - email: mette.fjalland@undp.org

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt