UNDP udnævner anmelderrost skuespillerinde Michelle Yeoh til ny goodwill ambassadør

16-03-2016

Nyligt udnævnte goodwill ambassadør Michelle Yeoh sammen med chef for UNDP Helen Clark. Foto: Dylan Lowthian / UNDP

 

Stjernen fra “Crouching Tiger, Hidden Dragon” går nu sammen med UNDP om at bekæmpe fattigdom og mobilisere til handling for de nye verdensmål for bæredygtig udvikling. 

 

New York, 15. marts 2016 - FN’s Udviklingsprogram UNDP har netop udnævnt den prisbelønnede action-heltinde Michelle Yeoh som sin nyeste goodwill ambassadør. Den malaysiske skuespillerinde vil arbejde for at øge bevidstheden om de nye verdensmål for bæredygtig udvikling og mobilisere støtten til at nå dem.
"Jeg ønsker at gøre en forskel for alle dem i verden, der er ladt i stikken, uanset om det er fordi, de er født fattige, født som kvinder eller født i områder ramt af ødelæggelser," sagde Michelle Yeoh, da hun talte på pressekonferencen i UNDP’s hovedkontor i New York. "Som UNDP goodwill ambassadør vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at hjælpe folk med at overvinde de forhindringer, der står i vejen for dem, og give dem en chance for at få et bedre liv, i en mere sikker og bæredygtig verden."

Efter at Yeoh selv oplevede det dødbringende jordskælv, der ramte Nepal, mens hun var på besøg i landet i april 2015, har hun besluttet at udnytte sin indflydelse som skuespillerinde og som talerør for UNDP til at sætte fokus på genopbygningsindsatser efter katastrofer både i Nepal og i andre lande. Hun vil også forfølge sin mangeårige interesse for globale udviklingsspørgsmål som bl.a. ligestilling mellem kønnene og bekæmpelse af fattigdom.

"Vi er virkelig glade for at byde en person så engageret og lidenskabelig som Michelle Yeoh velkommen til vores globale UNDP familie", sagde Helen Clark, chef for UNDP. "Dette er et vigtigt år for fremtidens udvikling og for UNDP, idet vi udfordrer os selv og resten af verden til at implementere de nye verdensmål. Vi har brug for stærke partnere som Michelle til at tage del i vores bestræbelser på at gøre den fælles vision om en bedre fremtid til en realitet for os alle."

Yeoh, der har opnået international anerkendelse for sine roller i James Bond-filmen ”Tomorrow Never Dies”, Ang Lees prisvindende ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” og den nylige efterfølger, er lige så kendt for sin indsats som forkæmper og filantrop. Hendes tidligere engagement i udviklingsspørgsmål omfatter følgende: global ambassadør for kampagnerne ”Live to Love” og ”Make Roads Safe” fra  2012; støtte til Zero Diskrimination kampagnen (UNAIDS) i 2013; og en ”Live til Love” humanitær nødhjælpstur til Nepal sidste år.

Sammen med sin partner, Jean Todt, fra Fédération Internationale de l' Automobile, vil Yeoh også fortsætte med at være en åbenhjertig fortaler for trafiksikkerhed, et emne de begge har støttet i årevis.

Yeoh slutter sig til listen over UNDP goodwill ambassadører, som ud over hende selv omfatter den spanske skuespiller Antonio Banderas, den amerikanske skuespillerinde Connie Britton, den japanske skuespiller Misako Kono, samt fodboldlegenderne Didier Drogba, Iker Casillas, Ronaldo, Marta Vieira da Silva og Zinedine Zidane.

For at se billeder og videoer fra Michelle Yeohs udnævnelse til UNDP goodwill ambassadør i New York:

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt