Derfor er COP21 så vigtig

30-11-2015

Se UNDP's administrator, Helen Clark, fortælle hvorfor COP21 er vigtig

Fra 30. november til 11. december samles verdens ledere i Paris for at deltage i den 21. klimakonference (COP21) for at blive enige om en ny global klimaaftale.

Klimaaftalen er startskuddet på en langsigtet indsats for at forhindre at den global temperatur stiger med mere end 2°C.

FN's Udviklingsprogram (UNDP) støtter et ambitiøst resultat i Paris. Det vil øge indsatsen i håndteringen af klimaforandringer og lede alle lande mod en bæredygtig udvikling uden kulstof forbrug.

COP21 kan skabe handling og solidaritet mellem aktørene – samtidigt kan den føre til en reduktion af CO2-udslip samtidigt med at støtte indsatsen for en langsigtet klimatilpasning.

Hvordan støtter UNDP arbejdet med COP21?

I forberedelserne til COP21 har UNDP hjulpet lande med at udvikle og færdiggøre deres klimamål og planer. De er også kendt som de nationale bidrag eller INDCs (Intended Nationnally Determined Contributions).

De nationale bidrag er et af kerneelementerne i COP21-processen, og de skal sikre at hvert eneste land har en plan for sit eget klimarbejde.

Med en klimaportefølje i over 140 lande og på mere end 16 milliarder kroner vil UNDP fortsætte med at spille en vigtig rolle efter COP21.

UNDP vil forsætte med at assistere partnerlande med at gennemføre deres nationale planer efter COP21 og sikre, at de når deres klimamål.

COP21: Nyt initiativ

I løbet af COP21 vil UNDP lancere et nyt initiativ for at støtte lande med at reducere CO2-udslip og tilpasse sig klimaforandringer.

UNDP støtter lande med at øge deres forbrug af ren og vedvarende energi, øge fokus på skove og afskovning samt øge investeringer i klimatilpasning for landene, som allerede lever med konsekvenserne af et ændret klima.

Handling på klimaområdet beskytter ikke kun vores planet. Det medfører også økonomisk vækst, øger muligheder for at håndtere konsekvenserne og fremme global innovation. UNDP er stolt af at være en støtter af den globale bevægelse for en bæredygtig fremtid, der er fri for kul og er bæredygtig.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt