22.000 Ebola-bekæmpere betalt af UNDP

18-11-2015

Se hvordan UNDP har arbejdet med Ebola-respons arbejderne i videoen

For at bekæmpe Ebola-udbruddet i Liberia, Guinea og Sierra Leone, betalte UNDP løn til 22.000 Ebola-hjælpearbejdere (sygeplejersker, læger, kontaktsporere, ambulancekørere), der med livet som indsats bekæmpede den dølige virus.

Tusindvis af borgere, herunder læger, blev mobiliseret for at spore Ebola-udbrud, behandle de syge og begrave de døde.

UNDP støttede regeringerne i alle tre lande, så de kunne betale de i alt 22.000 Ebola-hjælpearbejdere.

Alle tre lande er ”på vej ud af konflikter, med meget dårlig infrastruktur, og en meget lille, ressource- manglende og underuddannede sundhedsarbejdskraft, overvældet af en krise, der selv i de vestlige lande ville påvirke sundhedssystemet alvorligt," siger Peter Graaf, manager i UNMEER for Ebola-krisen Liberia.

"En af de mest udfordrende og komplekse områder var betalinger til Ebola-responsarbejderne. Regeringen havde virkelig brug for hjælp til at sikre, at arbejderne blev betalt, så de kunne arbejde," siger Ghulam Sherani, leder af UNDP’s lønudbetalingskontor i Sierra Leone.

"Kompensation for farligt arbejde var den mest effektive metode til at få folk i dette land til at komme ind og slutte sig til kampen. Uanset hvor mange læger vi ville have fået fat i, ville det have været en meget vanskelig situation, hvis vi ikke havde kunnet betale kompensation”, fortæller Raymond Kabya, distriktkoordinator for Ebola i Port Loko, Sierra Leone.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt