FN’s Generalsekretær advarer mod nedskæringer i udviklingsbistand

11-11-2015

Syriske flygtninge i Jordan. Foto: Freya Morales

New York - Verden står overfor verdens største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon opfordrer det internationale samfund til at imødegå denne enorme udfordring uden at mindske sine forpligtigelser til den nødvendige udviklingsbistand.

FN’s Generalsekretær anerkender den økonomiske byrde, som værtssamfund og partnerregeringer står overfor, samtidig med at de forsøger at støtte den internationale indsats. Han udtrykker stor taknemmelighed over for regeringer og deres borgere for deres generøsitet.

Generalsekretæren understreger vigtigheden af at finansiere både håndteringen af flygtninge og asylansøgere i værtslandene og det langsigtede udviklingsarbejde. Ressourcer til det ene område bør ikke ske på bekostning af det andet.

En omdirigering af finansieringen til den vigtige udviklingsbistand kan på dette afgørende tidspunkt forværre de udfordringer, som det globale samfund ellers har forpligtet sig til at håndtere. At reducere udviklingsbistanden på grund af udgifterne til flygtningestrømme er kontraproduktiv og vil medføre en ond cirkel, som vil gå ud over sundhed, uddannelse og mulighederne for et bedre liv for millioner af sårbare mennesker rundt om i verden.

Idet vi stræber efter at opfylde den ambitiøse dagsorden for bæredygtig udvikling frem mod 2030, opfordrer FN’s Generalsekretær alle regeringer til at øge den internationale udviklingsbistand. At hjælpe mennesker i nød bør ikke være et nulsumsspil.

Læs mere om Generalsekretærens erklæring her.

 

 

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt