UNDP og Schweiz styrker bæredygtigheden i den private sektor i Afrika

14-10-2015

Addis Ababa, Etiopien, den 30. september 2015 – FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Det Schweiziske Agentur for Udvikling og Samarbejde (SDC) har indgået en ny aftale om at styrke den private sektors råderum i Afrika med fokus på bæredygtig vækst- og markedsudvikling.

SDC’s bidrag på 3,7 millioner schweiziske franc skal støtte et treårigt initiativ med navnet "Accelerating Inclusive Growth and Sustainable Development in Africa". Initiativet skal forsøge at skabe bedre beskæftigelsesmuligheder og levevilkår for især kvinder og unge, og støtte regionale institutioner og nationale regeringers arbejde i at udvikle bæredygtige markeder og virksomheder. Initiativet udspringer af UNDP’s arbejde gennem projektet ”African Facility for Inclusive Markets”.

Ifølge Lebogang Motlana, som er direktør for UNDP’s regionale servicecenter i Afrika, er "udvikling af den private sektor et kraftfuldt værktøj til at skabe arbejdspladser og indkomstmuligheder i Afrika.  Afrika må fokusere på at reducere fattigdom, ulighed, sårbarheder og fremme bæredygtig udvikling for at fastholde den seneste økonomiske vækst og skabe arbejdspladser for at sikre fremtiden for den voksende yngre befolkning. Sammen med SDC er UNDP stolte over at støtte Afrika i at gribe dette momentum til at udfylde sit fulde potentiale” fastslår Motlana. 

Initiativet arbejder for at oprette et ”African Inclusive Markets Excellence Centre” i samarbejde med Kommissionen for den Afrikanske Union. Formålet er at øge småbønders adgang til de større værdikæder indenfor landbrug og at fremme et gunstigt miljø for virksomheders investeringer. Herudover vil initiativet også lave en online portal for at unge afrikanske iværksættere bedre kan netværke og udbrede deres sociale virksomheder.

Den schweiziske støtte til initiativet bygger på landets arbejde i Afrika samt et langsigtet partnerskab med UNDP. I juli 2015 forpligtede det Schweiziske Forbundsråd sig også til at yde 180 millioner schweizerfranc til UNDP’s kerneressourcer i løbet af 2015-2017. Dette bidrag vil muliggøre det videre arbejde i de områder, som SDC og UNDP prioriterer i forhold til en bæredygtig udvikling. Herudover er fokus også på at forbedre den demokratiske regeringsførelse, at forebygge konflikter og at støtte bemyndigelsen af unge mennesker samt at minimere konsekvenserne af klimaforandringerne, hvilket også vil reducere risikoen fra katastrofer.

Kontakt information

Tomas Sales, Special Advisor, African Facility for Inclusive Markets / Private Sector Unit, UNDP Africa

Tlf. + 251 935986236, e-mail: tomas.sales@undp.org

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt