Mobilapplikation revolutionerer genopbygningsarbejdet efter jordskælvet i Nepal

07-10-2015

I april 2015 blev Nepal ramt af det værste jordskælv i over 80 år. Det kostede massive ødelæggelser med over 9.000 omkomne og 23.000 sårede imens at mere end 600.000 bygninger blev destruerede. Tilsammen blev 8 millioner mennesker berørt af katastrofen.

Ved at kombinere UNDP’s viden, erfaring og ressourcer med Microsofts IT-værktøjer kan det nepalesiske samfund blive genopbygget hurtigere og mere effektivt.

Nu er lokale ingeniører og genopbygningsarbejdere blevet udstyret med en mobil-applikation, som samler data på Microsoft Cloud, der er en virtual platform for dataindsamling. I stedet for at indsamle data på papir og dermed risikere fejl, er det muligt at foretage præcise opmålinger over ødelagte bygninger til brug for genopbygningsarbejdet og derved få et sikkert overblik.

Se hvordan Microsoft og UNDP arbejder sammen i genopbygningsarbejdet i Nepal.

Mobilapplikationen samler også data om arbejdernes individuelle arbejdstider for præcist at kunne udbetale dem en daglig løn. På denne måde modtager lokalsamfundet økonomisk støtte i de områder, som har allermest brug for det.

Mere end 13.000 entreprenører i Nepal har fået støtte og er nu i gang med at genopbygge deres forretninger. Metoden har sat skub i lignende partnerskaber, som i høj grad har etableret rammen for fremtidens udviklings- og genopbygningsarbejde i katastroferamte områder.

Læs mere om projektet på UNDP’s hjemmeside her.

Du kan også læse mere på Microsofts hjemmeside her.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt