UNDP var igen i år med ved uddeling af verdens bedste nyheder

11-09-2015

Fredag morgen den 11. september stod i de gode nyheders tegn. Avisen Verdens Bedste Nyheder blev fra tidlig morgen uddelt på over 140 forskellige i Danmark, og frivillige fra UNDP’s Nordiske kontor i Danmark stod klar fra kl. 7 på Østerport station i København. 
 
Trafikanter, pendlere og de morgenfriske fik en gratis avis og et stykke chokolade med i farten. I avisen kunne de blandt andet læse, at der gennem de sidste 20 år er sket enorme fremskridt i verden. Eksempelvis er 1 milliard mennesker blevet løftet ud af fattigdom siden 1990 – et fald fra hele 47% til 14%!
 
 
Ni ud af ti børn i udviklingslandene går nu i skole, børnedødeligheden er mere end halveret for børn under fem år, og der er 45% færre mødre, der dør når de føder deres barn i sammenligning med i 1990. 
 
Trods disse imponerende fremskridt viser undersøgelser, at flertallet af danskerne mener, at verdens situation er værre end for 20 år siden. Derfor er det vigtigt at få kommunikeret ud til danskerne, at det faktisk går den rigtige vej; at vi lever længere og bedre end tidligere, som UNDP’s Human Development Indeks tydeligt indikere.
 
Find HDI rapporten her.
 
”Hvis man kun ser kortsigtet på verdens udvikling, er der altid nye problemer og katastrofer, og de dårlige historier kommer på forsiden. Men hvis man ser på de lange trends i udviklingen, er det klart, at verden er blevet bedre”, siger Camilla Brückner, der er direktør for FN’s Udviklingsprograms nordiske kontor.
 
Verdens Bedste Nyheder er en nyhedskampagne, som fokuserer på at kommunikere konstruktive udviklingsnyheder og fremskridt i verden.
 
FN, repræsenteret ved UNDP, Danida og over 100 danske udviklingsorganisationer står bag kampagnen, som siden 2010 én gang om året i september har afholdt et stort morgenevent, og som resten af året løbende kommunikere gode nyheder gennem forskellige offentlige nyhedskanaler.  
 
I år deltog over 1500 frivillige i morgeneventet sammen med ministre og flere politikere og udenlandske ambasadører, og sammen uddelte de mere end 400.000 aviser og 120.00 stykker chokolade. 
 
”Trods de mange store udfordringer, som vi stadig står overfor, er det vigtigt også at huske på de gode resultater, der er opnået.” afslutter Camilla Brückner. 
 
 

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt