Det internationale samfund lover mere end fem milliarder US dollars i støtte til genopretning af de Ebola-ramte lande

14-07-2015

New York – Det internationale samfund gav til en FN konference i New York i fredags tilsagn om fem milliarder US dollars (ca. 33,8 milliarder DKK) i støtte til Guinea, Liberia og Sierra Leone i deres bestræbelser på at komme på fode igen efter Ebola-udbruddets ødelæggende konsekvenser.

Ved åbningen af den Internationale Ebola Genopretningskonference, sagde FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon: ”Lad os sammen kickstarte en robust genopretningsproces, som kan løbe over de næste to år og dermed så frøene for en bedre fremtid for de kommende generationer.”

FN’s Generalsekretær havde følgeskab af Guineas, Liberias og Sierra Leones præsidenter og Generalsekretæren for Mano River Union, som søgte international støtte samt finansielle forpligtelser til deres nationale- og regionale genoprettelsesstrategier for de næste to år.

Helen Clark, UNDP’s øverste chef, som ledte konferencen, sagde: ”Der har været stor opbakning til appellen om hjælp i dag. De foreløbige tal for tilsagn beløber sig til 3,4 milliarder US dollars, hvilket får den samlede støtte til genopretningen af de Ebola-ramte lande til at runde fem milliarder US dollars. Det er opmuntrende at se optimismen omkring konferencen og vores partneres vilje til at se dette som en langsigtet indsats.”

Dr. David Nabarro, Generalsekretærens særlige udsending for Ebola, sagde: ”Det ser lovende ud. Det indsamlede beløb udgør et enormt springbræt for genoprettelse. Alle har i dag understreget, at vores partnerskab for indsatsen mod sygdomsudbruddet er nødt til at opretholdes indtil de ramte lande er kommet sig. Hele verden vil stå sammen med disse lande, indtil de kommer på fode igen og hjælpe dem tilbage på sporet mod en retfærdig økonomisk og social udvikling.”

FN organiserede den Internationale Ebola Genopretningskonference i samarbejde med Den Afrikanske Union, EU, Verdensbanken og Den Afrikanske Udviklingsbank. En dag med tekniske konsultationer om genopretningsstrategier tirsdag den 9. juli blev efterfulgt af et høj niveaumøde den 10. juli.

For seneste erklæringer og yderligere information: https://ebolaresponse.un.org/recovery-conference

Konferencen blev sendt på FN web tv begge dage: http://webtv.un.org

Kontaktinformation

For mere information kontakt:

Anjali Kwatra, UNDP, New York
E-mail: anjali.kwatra@undp.org
Tlf.: (+1) 212-906-6389

Summer Brennan, UNDP, New York
E-mail: summer.brennan@undp.org
Tlf.: (+1) 212-906-5698

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt