Mogens Lykketoft valgt til ny formand for FN’s 70. Generalforsamling

17-06-2015

Sam Kutesa (højre), formand for den 69. Generalforsamling sammen med Mogens Lykketoft (venstre), Folketingets formand og ny formand for FN's 70. Generalforsamling. FN billede/Eskinder Debebe

New York, FN’s Generalforsamling, 15. juni 2015 - Mogens Lykketoft, formand for Folketinget, blev i dag valgt som den første dansker nogensinde til formand for FN’s Generalforsamling. Formandsskabet løber over en 1-årig periode fra den 15. september 2015 og i anledningen af FN’s 70. år, er temaet for året ”UN at 70 – A new commitment to action”. Tilstede ved valget var blandt andet FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon og den nuværende formand for Generalforsamlingen Sam Kutesa fra Uganda.

Ban Ki-moon lagde blandt andet vægt på, at valget af Lykketoft er en anerkendelse af hans lange erfaring i Folketinget, som formand og som tidligere Finansminister og som Udviklingsminister, og hans store engagement og arbejde for udvikling. Valget af Mogens Lykketoft som ny formand for FN’s Generalforsamling er samtidig en anerkendelse af Danmarks vigtige rolle på den internationale scene og for Danmarks lange tradition for at nå og overgå målet om at give mindst 0,7% af BNI i udviklingsbistand til fattige lande.

Under sit formandskab bliver det Lykketoft’s opgave at styrke det internationale samarbejde, multilateralisme og global solidaritet, og derigennem fremme de nye verdensmål for bæredygtig udvikling.  

Læs Mogens Lykketofts accepttale fra valgceremonien her.

Læs FN’s generalsekretær Ban Ki-moons tale her.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt