Lokalpoliti hjælper med at stoppe ebola i Guinea

05-03-2015

Lokalpoliti lytter til en beboer i Matoto, Guinea. UNDP hjalp med at træne 450 politimænd i at samarbejde med lokalsamfund for at stoppe spredningen af Ebola. FOTO: UNDP Guinea

Conakry, Guinea – Alt imens Guinea ser ud til at være ved at komme sig efter ebolaepidemien, træner FN’s Udviklingsprogram - UNDP hundredvis af lokale politifolk til at holde antallet af smittede nede og forhindre fremtidige udbrud.

450 nyuddannede politimænd arbejder med lokalsamfund i Matoto, i Guineas hovedstad Conakry, for at hjælpe med at stoppe spredningen af ebola ved at informere offentligheden om, hvordan man undgår smitte og ved at opbygge tillid mellem borgerne og sikkerhedstjenesterne.

”Når en borger hører om et muligt ebolatilfælde, er det politiet, de tilkalder. Nu bliver politiet trænet i, hvordan de skal reagere på en måde, der skaber tæt samarbejde med lokalbefolkningen med henblik på at beskytte dem", sagde oberst Mahamane Ousmane Amadou, UNDP’s internationale politiekspert i Guinea.

”Hvis politiet bliver uddannet, får de mere selvtillid, og når de er selvsikre, kan de mere sikkert håndtere de situationer, der opstår", tilføjede han.

Sheikh Ibrahim Youla, formand for Matoto-Market, et kvarter i Conakry, sagde at det større fokus på inddragelse af lokalsamfundene allerede har båret frugt: "Et lokalsamfund indså, at de var i fare og havde nok tillid til politiet til at informere dem. De blev straks kørt til Donka hospital, hvor de blev sat i karantæne i 21 dage", sagde han.

Projektet bygger på et UNDP program, der begyndte at træne grænsepolitiet, militæret, lovgivere, naturparksforvaltere og andre embedsmænd i 2010.

FN lancerede en appel på 1 milliard US dollars for at bremse ebolaudbruddet og støtte genopretning i de første seks måneder af 2015. Midlerne er tiltænkt den indsats, som regeringerne i Guinea, Liberia og Sierra Leone gør for at identificere og behandle mennesker smittet med Ebola og for at genetablere vigtige sociale tjenester og forbedre folks mad- og ernæringssikkerhed.

UNDP står i spidsen for FN’s ebola-genopretningsindsats og har koordineret tidligere genopretningsindsatser i de tre hårdest ramte lande. Organisationen arbejder med partnere i og uden for FN for at gennemføre impact- og genopretningsvurderinger og hjælpe med at sikre, at indsatserne er gensidigt forstærkende.

UNDP har også lanceret sine egne genopretningsprogrammer, der fokuserer på fire søjler: reetablering af økonomier og arbejdspladser, genopretning af sundhedssektoren, styrkelse af de institutioner, der fremmer fred og stabilitet, og reducering af den fattigdom og miljøforringelse, som forværrede ebolakrisen.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt