Internationale Lykkedag – også på Filippinerne

20-03-2014

I dag er International Day of Happiness. Det markerer UNDP ved at stille skarpt på Filippinerne, hvor genopbygningsarbejdet skaber udvikling og glæde.  

"Lykke har forskellig mening for alle mennesker. Men vi kan alle blive enige om, at det indebærer bekæmpelse af voldelige konflikter, fattigdom og dårlige livsbetingelser som mange af vores medmennesker rundt om i verden dagligt lider under.” Sådan siger FN’s Generalsekretær om dagen i dag, som verdens lande i 2012 i fællesskab besluttede at definere som den internationale dag for lykke.

Dagen skal ses i lyset af, at FN’s Generalforsamling i 2011 anerkendte vigtigheden af at medregne menneskers trivsel og lykke i det omfattende udviklingsarbejde, som FN organiserer i hele verden. Lykke er et fundamentalt menneskeligt mål, og bæredygtig menneskelig udvikling kan derfor kun sikres gennem et fokus på menneskers trivsel og lykke.   

FN’s største udviklingsorganisation, UNDP, arbejder dagligt verden over for at forbedre menneskers levevilkår og for at give dem bedre muligheder for at leve det liv, de ønsker – fri for frygt, sult og fattigdom.

På Filippinerne har UNDP arbejdet intensivt og målrettet for genopbygning, siden tyfonen Haiyan i november 2013 ramte næsten 12 mio. mennesker, hvoraf næsten en million filippinere mistede deres hjem. Det er der blandt andet kommet denne lille video ud af, der udtrykker menneskets utrolige modstandsdygtighed:I tiden lige efter tyfonen igangsatte UNDP et cash-for-work-program, hvor lokale indbyggere deltog i oprydningsarbejdet mod betaling, der sikrede deres umiddelbare eksistensgrundlag. På den måde blev der skabt over 25.000 midlertidige job til nogle af de mennesker, der var hårdest ramt af tyfonen. Det har blandt andet været med til at sikre, at 14 hospitaler, over 350 skoler og tæt på 1.000 kilometer veje nu fungerer igen.

Og mere langsigtet har UNDP igangsat en række projekter på Filippinerne, der skal bidrage til at få landet på fode igen og sikre, at landet i sidste ende står stærkere og mere modstandsdygtigt end før katastrofen. Det gør vi blandt andet ved at styrke de lokale myndigheder, bidrage til at opbygge et bæredygtigt og modstandskraftigt energisystem, tilskynde lokale offentlige investeringer i grønne jobs og ved at støtte tiltag, der reducerer risikoen for, at Filippinerne rammes af en ny katastrofe.

Læs mere om UNDP’s arbejde i Filippinerne – og det enorme arbejde, der stadig er i gang – i menuen til højre.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt