Danmark og UNDP indgår partnerskab for at støtte Myanmars reformproces

24-01-2014

Foto: UNDP/Tom Cheatham

Yangon – Den danske regering og FN’s Udviklingsprogram UNDP har underskrevet en partnerskabsaftale, hvori Danmark donerer 23 millioner kroner til implementering af UNDP’s landeprogram for Myanmar. Aftalen blev underskrevet af den danske Ambassadør Mikael Hemniti Winther og UNDP’s landedirektør for Myanmar Toily Kurbanov.

Siden genoptagelsen af et normalt landeprogram i januar 2013 bidrager UNDP med kapacitetsopbygning og teknisk støtte til Myanmars’ fire reformområder: overgangen til demokrati, social og økonomisk udvikling, god regeringsførelse og privatsektorudvikling. Bevillingen fra Danmark vil blive brugt til kapacitetsopbygning af lokalregeringer og de demokratiske institutioner på linje med de nationale prioriteter. ’’Vi er taknemmelige for den danske regerings tillid til UNDP og for bidraget til de sparsomme offentlige midler til udviklingen af Myanmar. At styrke de lokale regeringer i Myanmar er ekstremt vigtigt for landet, hvilket bliver understreget af alle nationale interessenter’’, sagde Toily Kurbanov.

’’Danmark støtter Myanmars’ demokratiske reformproces, som er ved at få momentum. Med det nye landeprogram for Myanmar har vi tillid til, at UNDP kan støtte de demokratiske institutioner på regionalt og lokalt niveau til gavn for alle folk i Myanmar’’, sagde Ambassadør H.E. Mikael Hemniti Winther ved underskrivelsen af aftalen.  

Tidligere på måneden besøgte H.K.H. Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen Myanmar bl.a. for at sætte fokus på kvinders rettigheder og forhold i det sydasiatiske land. I forbindelse med besøget gav udviklingsministeren Myanmar en gældslettelse på 295 millioner kroner.

”Danmark sender et vigtigt signal til befolkningen i Myanmar om, at vi støtter landets positive udvikling. Når vi eftergiver gæld, frigives ressourcer, der kan investeres i befolkningens sundhed, i skoler og i veje, og det er der hårdt brug for.” udtalte Rasmus Helveg Petersen.

Den danske udviklingsbistand til Myanmar udgjorde i 2013 105 millioner kroner og ventes at stige til 120 millioner kroner i 2014.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt