International dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder

25-11-2013

FN-personel i Darfur marcherer i protest mod kønsbaseret vold. UN Photo/Albert González Farran

Vold mod kvinder er et brud på menneskerettighederne og har konsekvenser, ikke blot for kvinderne, men også for udryddelse af fattigdom, fred og sikkerhed, da kvinder er omdrejningspunktet for fællesskab i mange samfund.

Siden 1999, året hvor den Internationale Dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder blev etableret, er dagen blevet markeret d. 25. november hvert år. En deklaration om afskaffelse af vold mod kvinder blev dog allerede vedtaget i 1993.
"Vold mod kvinder og piger er en krænkelse af menneskerettighederne. På den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder, og alle de andre dage, skal vi gøre op med, tale ud om og være med til at skabe løsninger, så disse krænkelser af menneskerettighederne kan ophøre, "sagde Phumzile Mlambo - Ngcuka , øverste chef i UN Women.

I forbindelse med den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder, har FN indledt en kampagne, UNiTE to End Violence Against Women, som UNDP støtter. Kampagnen har til formål at øge bevidstheden og støtte bekæmpelsen af vold mod kvinder.

Du kan også deltage i den globale kampagne ved at vise din støtte på Facebook og Twitter.
Lær mere om UNDPs arbejde med at styrke kvinders rettigheder.
Læs den fulde erklæring fra UN Women her.