Praktikant til FN’s Udviklingsprograms Nordiske kontor i Danmark

05-11-2013

FN’s Udviklingsprogram (UNDP) i København søger en praktikant til privatsektor- og administrationsfunktion.

 

Hvem er vi?
UNDP arbejder globalt med fattigdomsbekæmpelse, 2015 Målene, ansvarlig regeringsførelse, kriseforebyggelse og genopbygning, miljø og adgang til energi.

 

UNDP’s Nordiske Kontor ligger i FN-Byen ved Nordhavn. Desuden har kontoret satellitkontorer i Sverige, Norge og Finland. Sammen arbejder vi for at udbrede kendskabet til UNDP’s arbejde i disse centrale donorlande. Nøgleopgaverne for det Nordiske kontor er at varetage UNDP’s interesser og kommunikere organisationens resultater og mærkesager – som f.eks. 2015 Målene, post-2015 debatten og verdens udviklingstilstand – til offentligheden, beslutningstagere, privatsektoren og medier. UNDP’s samarbejde med den private sektor indgår som en betydelig del af kontorets arbejde, herunder aktiviteter i ”Development Chapter”, som er en del af Global Compact Nordic Network. Læs mere om Global Compact Nordic Network her: www.gcnordic.net.

 

Kontoret fungerer også som sekretariat for UNDP’s Nordiske Direktør, hvilket blandt andet indebærer koordination af FN-organisationer på ledelsesniveau i forbindelse med samarbejde i FN-Byen.


Kontoret i København består af fire ansatte. Vi har et professionelt og uformelt arbejdsmiljø, og kan tilbyde masser af sparring og udfordringer. 

Praktikantens opgaver
Vi søger en praktikant, der kan indgå i kontorets daglige arbejde. Arbejdsopgaverne vil fokusere på støtte til kontorets samarbejde med den private sektor, administration og sekretariat.

Arbejdssproget i kontoret er engelsk, men dele af vores samarbejde foregår på dansk. Det er derfor godt hvis du er velformuleret i både skrift og tale på begge sprog. Men du behøver ikke at tale flydende dansk.

Som praktikant vil du få en række faste opgaver, men da vi er et lille kontor med et bredt arbejdsområde har vi brug for at du også føler dig tilpas med varierende opgaver og ikke er bange for nye udfordringer.

Typiske opgaver:
Bidrage til at udarbejde oplæg og taler

Støtte til planlægning og eksekvering af events

Research

Udarbejde breve og andre tekster

Monitorering af dansk og internatonal debat om CSR
Bidrage til kalenderstyring, herunder planlægning og booking af møder og rejser for Direktøren

Støtte til at koordinere og håndtere partnerskaber, herunder samarbejdet mellem FN-organisationerne med kontor i Danmark 
Tage referater fra møder

Opdatere kalender
Andet forefaldende arbejde

 

Din profil:

Praktikanten forventes at være systematisk, have interesse for CSR, udviklingspolitik og administration, - samt forståelse for interessevaretagelse og internationale organisationers arbejde. Du er udadvendt, initiativrig, målrettet og arbejder selvstændigt. Du kan formidle – både skriftligt og mundtligt. Du er god til at organisere og strukturere mange varierende arbejdsopgaver. Du kan formulere dig flydende både mundtligt og skriftligt på engelsk, og forstår, og kan begå dig på dansk. Du har et godt kendskab til Microsoft Office-pakken.


Vilkår
Praktikstillingen, der kan søges af kandidatstuderende, er ulønnet, men vi kan tilbyde et unikt indblik i hvordan UNDP arbejder i donorlandene og erfaring fra et fagligt stærkt, internationalt miljø. Praktikforløbet kan desuden give et godt netværk for dit fremtidige karriereforløb.

Arbejdsugen er 40 timer.

Send din ansøgning, CV og evt. andre relevante bilag til Frederik Falkenberg på frederik.falkenberg@undp.org under emnet ”Praktikant i UNDP”. Selve ansøgningen skal være skrevet på engelsk, mens øvrige dokumenter kan fremsendes på dansk. Ansøgningsfristen er d. 2. december kl. 12.00. Vi forventer at afholde interview i midten af december.

 

Vi ønsker tiltrædelse i starten af februar 2014. Praktikopholdet varer et halvt år.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Private Sector Officer, Stine Kirstein Junge på 4533 6002 eller
stine.junge@undp.org.

 

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt