Startskuddet til Verdens Bedste Nyheder 2013 lyder i dag

12-08-2013

Dette års Verdens Bedste Nyheder kampagne er netop skudt i gang – og det er en stærk kampagne med stor opbakning fra dansk erhvervsliv, NGOer, FN og Danida. Kampagnen løber frem til den 28. september.

Mere end 90 virksomheder er nu med i kampagnen
I år er mere end 90 virksomheder med til at bringe Verdens Bedste Nyheder ud til danskerne. Kampagnen har dermed fordoblet antallet af erhvervspartnere de sidste to år. Og det er både store og små virksomheder, der bakker op om kampagnen. 

Nogle af de nye partnere i år er Novo Nordisk, GlaxoSmithKline Pharma, TopDanmark og PricewaterhouseCoopers. Igen i år bringer Thise kampagnens budskaber på mælkekartoner, ligesom DSB igen i år vil udsmykke et S-tog med gode nyheder om udvikling. Rynkeby Foods donorer 120.000 juicebrikker til kampagnedagen den 13. september. Se listen over erhvervspartnere her.

110 uddelingssteder på morgeneventen den 13. september

På den årlige kampagnedag, fredag den 13. september, uddeler frivillige Verdens Bedste Nyheder avisen på 110 togstationer, torve og trafikknudepunkter landet over. Det er de 90 deltagende NGOer og FN organisationer, der gør en stor indsats for at få så mange frivillige til at engagere sig i kampagnen.

I år er Grønland også kommet med i den nationale kampagnedag. Det er den katolske hjælpeorganisation, Caritas, der står for uddelingen af Verdens Bedste Nyheder på Grønland.

Få flere danskere til at kende FN’s 2015 Mål
Verdens Bedste Nyheder fortæller om fremskridtene hen imod opnåelsen af FN’s 2015 Mål, der handler om at give mennesker i udviklingslande et bedre liv og muligheder.  Det er kun hver fjerde dansker, der har hørt om 2015 Målene. Kampagnen søger at få endnu flere til kende til de otte globale udviklingsmål.

Du kan stadig nå at være med
Hvad enten du er fra en virksomhed, en NGO eller er privat person kan du stadig nå at være med i kampagnen. Du kan læse mere om, hvordan du kan deltage og hvordan du tilmelder dig her.

Læs mere om kampagnen her.

For yderligere information om kampagnen kontakt Mette Fjalland, Liaison Officer, UNDP’s nordiske kontor, mette.fjalland (at) undp.org / +45 5183 6228

For mere information om muligheden for at indgå erhvervspartnerskab kontakt Helle Johansen, privat sektor rådgiver, UNDP’s nordiske kontor, helle.johansen (at) undp.org / +45 2051 7730.