Kendte danskere går på scenen for kvinders ligestilling globalt

28-02-2012

Den internationale teatersucces SEVEN får Danmarkspremiere den 4. marts 2012 på Betty Nansen Teatrets Anneksscene Edison

SEVEN er beretningen om syv kvindelige menneskerettighedsforkæmpere. Gennem gribende, personlige historier får vi historien om, hvordan kvinderne imod alle odds har vendt smertefulde situationer til noget positivt. Med udgangspunkt i krig, flugt, voldtægt, dødsensfarlige fødsler, ydmygelse og fordømmelse viser kvindernes historier, at de i kraft af deres viljestyrke har opnået retfærdighed og er blevet rollemodeller.

Syv stærke kvinder
Det er syv stærke kvinder fra fra Afghanistan, Cambodja, Guatemala, Nigeria, Nordirland, Pakistan og Rusland, hvis personlige og meget tankevækkende rejser fortælles i SEVEN.

Camilla Brückner, der er Direktør for UNDP’s Nordiske Kontor, bakker op om budskabet i SEVEN: ”Invester i en kvinde og du investerer i hele familien. Erfaringen viser, at når kvinders økonomiske og sociale muligheder forbedres, så bedres også børnenes sundheds- og uddannelsesniveau”.
Samme budkab har Stine Bosse: ”Hvis man løfter kvinder ud af fattigdom, løfter man hele samfundet”. Hun har derfor – ligesom 48 andre markante danske politikere, erhvervsfolk og kulturpersoner – sagt ja til at medvirke. Man kan også møde Caroline Henderson, Margrethe Vestager, Leonora Christina Skov, Mette Moestrup, Ane Cortzen, Vibeke Windeløv, Mille Lehfeldt med flere. Samtlige navne og pressefotos kan findes på www.facebook.com/teaterseven.

Opbakning fra Danmarks udviklingsminister
Hvis kvinder skal opnå ligestilling, må mænd hjælpe til.  Derfor har flere danske mænd også sagt ja til at medvirke som fx Søren Pilmark, Bryan Rice samt Danmarks udviklingsminister Christian Friis Bach, som netop har gjort kvinders rettigheder i fattige lande til én af sine mærkesager.

Han udtaler:  
“Kvinder udgør en enorm forandringskraft i fattige lande. Hvis kvinder fik samme rettigheder og muligheder som mænd i verdens fattige lande, ville det betyde mindre fattigdom og mere vækst. Og hvis kvinder tjener penge, bruger de dem ofte på familien. De får børnene i skole, giver dem bedre mad. Ligestilling er ikke kun ret og rimelighed – det er mega god udvikling!”.

En international succes kommer til Danmark
UNDP’s Nordiske Kontor har i samarbejde med Riksteatret med stor succes tidligere sat SEVEN op i Sverige, hvor det blev vel modtaget. Stykket har også været en stor succes i andre lande blandt andet i USA. Her blev det rost af Hillary Clinton og The Washington Post.

Det er på initiativ af FN’s Udviklingsprograms (UNDP), Folkekirkens Nødhjælp samt FORDI, Forum for Rettigheder og Diversitet, at SEVEN nu opsættes i Danmark med støtte fra DANIDA’s pulje for særligt innovative oplysningsprojekter.

Spilletider og billet
SEVEN spiller kl. 14.00 på Betty Nansen Teatrets Anneksscene Edison søndag den 4., 11., 18. og 25. marts, samt søndag den 1. april. Stykket efterfølges af debat. Desuden kan forestillingen opleves på Svalegangen i Aarhus den 12. april kl. 21.00 og på Teater Nordkraft i Aalborg den 15. april kl. 14.00. Billetter: www.billetbillet.dk.

Pressekontakt: Ida Jeng, M: idje@dca.dk, T: 27 11 62 05.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt