30 Internationale fodboldstjerner samles for at støtte kampen mod sult på Afrika’s Horn

13-12-2011

UNDP goodwill ambassadører Ronaldo, Zinédine Zidane og Didier Drogba har samlet 30 internationale forboldstjerner til at deltage i den årlige ”Match Against Poverty” som afholdes tirsdag den 13 december 2011 på Hamburger Sports-Verein’s Imtech Arena fra klokken 19.05. Blandt de internationale fodboldstjerner er der navne som Luís Figo, Pavel Nedvěd, Serginho og Christian Karembeu.  

Dette års ”Match Against Poverty” skal skabe opmærksomhed og støtte op omkring indsatsen mod hungersnøden på Afrika’s Horn.  

”Jeg er meget beæret over at kunne støtte de mennesker, der er ramt af sult og tørke på Afrika’s Horn og jeg vil opfordre alle til at stå sammen for at vi kan stoppe denne krise”, lyder det fra Didier Drogba, som deltager i den venskabelige fodboldkamp for første gang. ”Jeg er også meget begejstret for at være der sammen med Ronaldo, Zidane og alle de andre spillere for at gøre en forskel i kampen mod fattigdom.” 

Tidligere i år blev mere end 13 millioner mennesker ramt af sult, tørke, og konflikt forårsaget af knappe resourcer og høje fødevarepriser. FN og andre samarbejdspartnere arbejder i Djibouti, Etiopien, Kenya og Somalia for at forbedre adgangen til vand, fødevarer, markeder og sundhedsfaciliteter.     

Nødhjælpsindsatsen har reddet tusindvis af menneskerpå Afrika’s Horn, men situationen er stadig kritisk. Ca. 4 millioner mennesker er fortsat meget sårbareog det er anslået at 250.000 stadig sulter . 

Den årlige ”Match Against Poverty”, som afholdes på  niende år, har grundlæggende til opgave at  skabe opmærksomhed omkring FN’s 2015 mål. Kampen vil blive transmitteret direkte på mere  end 20 nationale og internationale TV stationer.  

To tredjedele af kampens indtægter vil gå til at støtte den akutte  fødevarekrise på Afrika’s Horn. Den sidste tredjedel vil gå til diverse udviklingsprojekter med fokus på sport, ungdom, uddannelse, miljøbeskyttelse og virksomheders sociale ansvar. 

Mere information