SubscribeSubscribe
Artikler
 • Helen Clark: Udtalelse paa London-konferencen for Syrien og nabolandene 4. feb. 2016

  4. februar - Den langvarige krise i Syrien udfordrer os alle til at finde de mest effektive måder til at hjælpe de mange millioner mennesker på, som er berørt af konflikten. Det er blevet mere og mere tydeligt, at der sammen med det store humanitære nødhjælpsarbejde også er brug for flere investeringer, der kan styrke modstandsdygtigheden blandt folk både i Syrien og i de nabolande, som har taget imod mange af flygtningene.

 • London Syrien konference: Nødhjælp alene ikke nok - større satsning på langsigtet udvikling nødvendig 4. feb. 2016

  I dag Torsdag d. 4. februar afholdes en donorkonference for Syrien i London. Målet med konferencen er at indsamle mere end 52 milliarder kroner til FN’s indsats i Syrien og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannien står bag konferencen sammen med FN. UNDP arbejder med langsigtede udviklingstiltag i regionen, som skal hjælpe landene med at blive mere modstandsdygtige, fremme genopbygningen samt skabe økonomiske muligheder og arbejde.

 • Paris-aftalen: En hidtil uset mulighed for at holde planeten sikker 16. dec. 2015

  Efter to ugers intensive forhandlinger i Paris underskrev 195 lande en ny klimaaftale."Aftalen i Paris er et udtryk for en fælles vilje til at beskytte vores planet og opbygge en mere modstandsdygtig og retfærdig verden for alle. Verden har nu en enestående mulighed for at holde planeten sikker samt fremme menneskelig udvikling ", siger UNDP’s chef Helen Clark i en erklæring om resultatet af COP21 i Paris.

 • Den internationale dag for anti-korruption: Break the chain 9. dec. 2015

  Korruption er en alvorlig forbrydelse, der kan underminere den sociale og økonomiske udvikling i alle samfund. Intet land, region eller samfund er immune. I år har UNDPog UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) udviklet en fælles global kampagne, der fokuserer på, hvordan korruption påvirker uddannelse, sundhed, retfærdighed, demokrati, velstand og udvikling.

 • Derfor er COP21 så vigtig 30. nov. 2015

  FN's Udviklingsprogram (UNDP) støtter et ambitiøst resultat i Paris. Det vil øge indsatsen i håndteringen af klimaforandringer og føre alle lande ind på vejen mod en bæredygtig udvikling.

 • 22.000 Ebola-bekæmpere betalt af UNDP 18. nov. 2015

  For at bekæmpe Ebola- udbruddet i Liberia, Guinea og Sierra Leone, betalte UNDP kompensation/ løn til 22.000 Ebola-hjælpearbejdere (sygeplejersker, læger, kontaktsporere, ambulancekørere), der med livet som indsats bekæmpede den.

 • FN’s Generalsekretær advarer mod nedskæringer i udviklingsbistand 11. nov. 2015

  Verden står overfor verdens største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. FN’s Generalsekretær, Ban Ki-Moon, opfordrer det internationale samfund til at imødegå denne enorme udfordring uden at mindske sine forpligtigelser til den nødvendige udviklingsbistand.

 • 70 års jubilæum: Et stærkt FN. En bedre verden 23. okt. 2015

  Lørdag den 24. oktober fejrer vi 70 års jubilæet for FN. Overalt i verden lyser 200 vartegn op i FN’s blåfarve som en del af den globale kampagne for at fejre fødselsdagen. Eiffeltårnet i Paris, operahuset i Sydney, FN-hovedkvarteret i New York, Kristus-statuen i Rio og den kinesiske mur i Kina er blot nogle af de kendte bygningsværker, der bliver belyst med blåt i løbet af lørdag.

 • UNDP og Schweiz styrker bæredygtigheden i den private sektor i Afrika 14. okt. 2015

  FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Det Schweiziske Agentur for Udvikling og Samarbejde (SDC) har indgået en ny aftale om at styrke den private sektors råderum i Afrika med fokus på bæredygtig vækst- og markedsudvikling.

 • Mobil-applikation revolutionerer genopbygningsarbejdet efter jordskælvet i Nepal 7. okt. 2015

  I april 2015 blev Nepal ramt af det værste jordskælv i over 80 år. Det kostede massive ødelæggelser med over 9.000 omkomne og 23.000 sårede imens at mere end 600.000 bygninger blev destruerede. Tilsammen blev 8 millioner mennesker berørt af katastrofen.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt