Artikler

Filter
Showing 121 - 140 of 144
 • 18 apr 2012
  Praktikanter til FN’s Udviklingsprograms Nordiske Kontor – Efterårssemestret 2012

  FN’s Udviklingsprogram (UNDP) i København søger to praktikanter til kommunikationsopgaver – heraf en svensktalende.

 • 13 apr 2012
  På vej mod bæredygtigt demokrati i Libyen

  For et år siden ville Khadija Baba end ikke have overvejet at engagere sig i folkelige- eller politiske aktiviteter i sin hjemby, Tripoli. Ikke alene var sådanne aktiviteter forbudt under Libyens daværende regime. Det ville højst sandsynligt have ført til fængsling af en universitetsstuderende som Baba. Men i dag ser tingene anderledes ud. Med støtte fra FN’s Udviklingsprogram, UNDP, har Baba netop færdiggjort første fase af uddannelsen Civic Education Instructor.

 • 10 apr 2012
  UNDP og IKEA Fonden udvider partnerskab for at styrke indiske kvinders økonomiske situation og uafhængighed

  IKEA Fonden bidrager med EURO 30 mio (ca. 223 mio kroner) til et program, som skal støtte 2,2 millioner fattige kvinder i landområder i Indien. Det vil gøre det muligt for FN’s Udviklingsprogram, UNDP, at nå ud til kvinder og deres familier i omkring 20.000 landsbyer i nogle af Indiens fattigste landdistrikter.

 • 02 apr 2012
  Bæredygtighed kræver samtænkning – ny rapport fra UNDP viser hvordan

  UNDP’s seneste rapport ”Triple Wins for Sustainable Development” er netop udgivet. Rapporten argumenterer, at bæredygtighed ikke kun handler om miljøet. Bæredygtighed kræver samtænkning af både social, økonomisk og miljømæssig udvikling.

 • 02 apr 2012
  Trods skrøbelig tillid spiller parlamenter en vigtig demokratisk rolle, viser ny rapport

  Parlamenter er i dag i højere grad end tidligere underlagt offentlig overvågning og pres. Men selvom der bliver sat spørgsmålstegn ved parlamenters evne til at holde regeringer ansvarlige, har de aldrig været mere uundværlige for landes politiske liv. Dette slås fast i en fælles rapport, lanceret i denne uge af den Interparlamentariske Union (IPU) og FN’s Udviklingsprogram (UNDP).

 • 02 apr 2012
  Vejen til Rio: Den bæredygtige fremtid vi alle ønsker

  Rebeca Grynspan, vicechef for UNDP, forklarer, hvordan bæredygtighedsdiskussionen er nødt til at tænke den miljømæssige dimension sammen med økonomiske og sociale målsætninger for grøn, inkluderende og varig vækst. Udviklingen er nødt til at være koncentreret omkring menneskers behov og promovere rettigheder, muligheder, valgfrihed og værdighed.

 • 22 mar 2012
  International Vanddag 2012

  Verden nåede allerede i 2010 det internationale mål om at halvere andelen af mennesker, der ikke har adgang til rent drikkevand mellem 1990 og 2015. Det er en stor sejr, men der er stadig store udfordringer, og arbejdet stopper ikke før hele jordens befolkning har adgang til rent drikkevand.

 • 16 mar 2012
  Globalt Forum i Istanbul vil fokusere på dagsorden for FN’s Rio+20 topmøde for bæredygtig udvikling

  Den tyrkiske vicestatsminister Ali Babacan vil sammen med vicechefen for FN’s Udviklingsprogram (UNDP) Rebeca Grynspan åbne diskussionen om de globale politiske ændringer som kræves for at sikre en bæredygtig fremtid. Udviklingseksperter, politiske ledere fra både Nord og Syd, erhvervsledere, og FN-repræsentanter vil deltage i topmødet som afholdes i Istanbul 22.-23. marts.

 • 12 mar 2012
  Vi bør huske og lære af Fukushima

  For et år siden ramte et stort jordskælv Japans nordøstlige kyst og forårsagede en altødelæggende tsunami. Kamal Kishor, programrådgiver for UNDP, husker tilbage og forklarer, hvad vi kan lære af katastrofen.

 • 08 mar 2012
  FN’s generalsekretær og præsidenten for FN’s generalforsamling foreslår international kvindekonference

  I et fælles statement på den internationale kvindedag 8. marts foreslår FN’s generalsekretær, Ban Ki Moon, og præsidenten for FN’s generalforsamling, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, afholdensen af en international kvindekonference i 2015. Konferencen skal følge op på den sidste internationale konference om kvinder, der blev afholdt i Beijing i 1995.

 • 07 mar 2012
  Deltag i debatten: Hvordan styrker vi verdens kvindelige landbefolkning og udrydder ekstrem fattigdom?

  Chat live på Facebook med UNDP's vicechef Rebeca Grynspan på Den Internationale Kvindedag, den 8. marts kl. 15.00-16.00 på Facebook.

 • 28 feb 2012
  Ny direktør for UNDP’s Nordiske Kontor

  Det er en kvinde med bred indsigt i internationale forhold og FN’s arbejde, der den 20. februar har overtaget chefstolen for UNDP’s Nordisk Kontor. Camilla Brückner afløser Jakob Simonsen, der går på pension efter 32 år i FN systemet.

 • 28 feb 2012
  Kendte danskere går på scenen for kvinders ligestilling globalt

  Den internationale teatersucces SEVEN får Danmarkspremiere den 4. marts 2012 på Betty Nansen Teatrets Anneksscene Edison. SEVEN er beretningen om syv kvindelige menneskerettighedsforkæmpere. Gennem gribende, personlige historier får vi historien om, hvordan kvinderne imod alle odds har vendt smertefulde situationer til noget positivt.

 • 24 feb 2012
  Historisk valg i Yemen – millioner stemte

  Efter måneders kaos og lurende borgerkrig, markerede Yemen tirsdag et nyt kapitel i landets historie, da millioner af yemenitter gik til valgurnerne og stemte for at afslutte oprøret og bevæge Yemen mod en ny fremtid.

 • 14 feb 2012
  Amartya Sen modtager U.S. Humanities Medalje

  Amartya Sen, nobelprismodtager i økonomi og en af hovedbidragsyderne til de første Human Development Reports og udvikling af Human Development Index, fik mandag aften overrakt den ærefulde U.S. National Humanities medalje af den amerikanske præsident Barack Obama.

 • 08 feb 2012
  Adgang til energi er afgørende for at komme verdens fattigdom til livs - men det er ikke nok i sig selv

  Interview med Martin Krause, hovedforfatter bag UNDP-rapporten "Towards an Energy Plus Approach for the Poor" og en af UNDP's ledende tekniske rådgivere inden for energi og miljø.

 • 31 jan 2012
  De fleste afghanere har respekt for politiet og ser det som en prestigefyldt beskæftigelse siger uafhængig undersøgelse

  Indenrigsministeriet har i dag udgivet en uafhængig undersøgelse af, hvordan befolkningen opfatter politiet. Undersøgelsen, som er den tredje i rækken af årlige undersøgelser viser, at mange nøglemålinger har ændret sig i positiv retning over de sidste 3 år samtidig med at andre indikatorer er forblevet positive.

 • 19 jan 2012
  Forenede Nationer vil have bæredygtig energi til alle

  I forbindelse med, at det ’Internationale År for Bæredygtig Energi for Alle’ blev skudt i gang i dag, opfordrede FN regeringer, den private sektor og civilsamfundet til at hjælpe med at øge adgangen til energi, forbedre effektiviteten og anvende vedvarende energi i større omfang.

 • 12 jan 2012
  2 år efter jordskælvet i Haiti

  To år efter jordskælvet i Haiti, som kostede over 200.000 mennesker livet, lever 77 procent af befolkingen på Haiti i fattigdom. FN’s Udviklingsprogram UNDP støtter Haiti i genopbygningsarbejdet med bl.a. oprydning, jobskabelse, træning og kapacitetsopbygning.

 • 04 jan 2012
  Bæredygtig energi er kritisk for udviklingen i Afrika

  Omkring 45% af de mennesker i verden, der lever uden adgang til energi bor i Afrika syd for Sahara. I regionen udgør de 69% af befolkningen, hvilket svarer til 585 millioner mennesker. 78% af dem bruger stadig traditionel biomasse til madlavning og opvarmning.

Pressekontakt
Mette Fjalland +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org