Artikler
  • Mobil-applikation revolutionerer genopbygningsarbejdet efter jordskælvet i Nepal7. okt. 2015I april 2015 blev Nepal ramt af det værste jordskælv i over 80 år. Det kostede massive ødelæggelser med over 9.000 omkomne og 23.000 sårede imens at mere end 600.000 bygninger blev destruerede. Tilsammen blev 8 millioner mennesker berørt af katastrofen.

  • Pole to Paris hjælper med at sætte fokus på klimaforandringerne 6. okt. 2015Pole to Paris hjælper med at sætte fokus på klimaforandringerne Det mener den UNDP-støttede kampagne “Pole to Paris”, som arbejder for at udbrede kendskabet til klimaforandringer. Derfor deltog Pole to Paris i et klimaarrangement midt på Nørrebro i København den 26. september, som blandt andet involverede en løbe- og cykeltur som optakt til eventet.

  • Invitation: Colombia peace process – agreement within reach5. okt. 2015The UN Resident and Humanitarian Coordinator / UNDP Resident Representative in Colombia, Fabrizio Hochschild, will share his thoughts and insights on Colombia, the peace process and the role of the UN.

  • Til kamp for de nye verdensmål for bæredygtig udvikling28. sep. 2015FN Byen - Bolden rullede mandag eftermiddag i FN-Byen, da kendte politikere, skuespillere, sportsfolk m.fl. gik i kamp for de nye verdensmål for bæredygtig udvikling. Fodboldkampen var del af UNDP og FN Byen’s fejring af vedtagelsen af de nye verdensmål. Den symboliserede vigtigheden af at komme ind i kampen, og nødvendigheden af at samarbejde for at nå målene inden 2030.

  • De nye verdensmål er din og min fremtid!25. sep. 2015I dag vedtager verdens ledere de nye verdensmål for bæredygtig udvikling – på engelsk the Sustainable Development Goals, på FN topmødet i New York. Målene udgør en fælles vision om at sætte både menneskeheden og planeten på en bæredygtig kurs frem mod 2030.

  • Tre minutter der forklarer de nye verdensmål25. sep. 2015

  • Syrien krisen kræver handling og finansiering nu22. sep. 2015Mangel på penge forhindrer, at humanitær hjælp og udviklingbistand når frem til over 4 millioner flygtninge fra konflikten i Syrien. Samtidigt når hjælpen heller ikke frem til nabolandene, hvor over 20 millioner mennesker er berørte af krisen på grund af flygtningestrømmene.

  • Troværdige valg er afgørende for fredsopbygning15. sep. 2015Troværdige valg med bred folkelig deltagelse er en vigtig del af UNDP’s demokratiarbejde, og en hovedstrategi i FN’s bestræbelser på at sikre fredelige valg og begrænse risiko for vold og konflikter i forbindelse med overgang til demokrati.Troværdige valg med bred folkelig deltagelse er en vigtig del af UNDP’s demokratiarbejde, og en hovedstrategi i FN’s bestræbelser på at sikre fredelige valg og begrænse risiko for vold og konflikter i forbindelse med overgang til demokrati.

  • UNDP var igen i år med ved uddeling af verdens bedste nyheder11. sep. 2015Fredag morgen den 11. september stod i de gode nyheders tegn. Avisen Verdens Bedste Nyheder blev fra tidlig morgen uddelt på over 140 forskellige i Danmark, og frivillige fra UNDP’s Nordiske kontor i Danmark stod klar fra kl. 7 på Østerport station i København.

  • Asien har brug for en stærk finansiel sektor for at fastholde væksten20. jul. 2015Asian Development Outlook 2015 rapport “Finansiering af Asiens fremtidige vækst” analyserer tendenser og udfordringer for finansiering i Asien og Stillehavsområdet, hvilket er yderst relevant set i lyset af den igangværende mellemstatslige diskussion om udviklingsfinansiering og post-2015 dagsordenen.