SubscribeSubscribe
Nyheder
 • Decentralisering gavner lokalsamfund i Somaliland 29. jul. 2016

  For Fosia Ahmed Ismail var livet som tilbagevendt flygtning til distriktet Hargeisa i Somaliland hårdt. Mange grundlæggende serviceydelser blev ikke leveret i tilstrækkelig grad, og adgangen til myndighederne var begrænset og i flere tilfælde utænkelig. Det har et fælles FN-program, støttet af bl.a. Danmark, været med til at lave om på.

 • Ny platform skal sikre verdensmålene for bæredygtig udvikling i byer 28. jul. 2016

  Udviklingsspørgsmål spiller en stadigt voksende rolle i byer, og derfor lancerede UNDP den 25. juli 2016 en online platform, UNDP4Urban, der netop skal adressere disse. Platformen vil fungere som et centralt redskab til bedre at forstå og imødekomme behovene for de fattige i byerne, som er en afgørende forudsætning for en bæredygtig udvikling. Og den skal være med til at sikre en effektiv gennemførelse af New Urban Agenda og verdensmålene for bæredygtig udvikling.

 • 1. september: Lancering af nyt dansk læringssite om Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling & bogen Bliver verden bedre? 26. jul. 2016

  Den 1. september åbner FN's Udviklingsprogram UNDP dørene til FN Byen og inviterer til lancering af et nyt dansk læringssite om verdensmålene for bæredygtig udvikling samt af bogen Bliver verden bedre? Vi byder på et blandet program med masser af fagligt indhold, ungdomsdebat og underholdning. Og du er inviteret!

 • FN fremviser stærke eksempler på hurtig indsats for bæredygtig udvikling 21. jul. 2016

  Seks måneder efter, at den nye 2030 Dagsorden trådte i kraft, kan en ny rapport fremvise 16 eksempler på lande, der har påbegyndt arbejdet med at føre verdensmålene for bæredygtig udvikling ud i livet.

 • Unge i Eritrea får nye færdigheder der åbner bekæftigelsesmuligheder 18. jul. 2016

  Eritrea er præget af stor ungdomsarbejdsløshed, hvilket tvinger mange unge til at migrere og søge muligheder i andre lande. For at imødekomme denne problematik har National Union of Eritrea Youth and Students (NUEYS) med økonomisk støtte fra den norske regering og UNDP søsat et projekt, der skal give unge faglige færdigheder og uddannelse og gøre dem bedre i stand til at finde et job.

 • UNDP på Roskilde Festival 29. jun. 2016

  Hvert år danner Roskilde rammen om Nordeuropas største musikfestival. Men Roskilde er mere end bare musik. Det er et midlertidigt frirum, hvor unge mennesker mødes og gennem kreativitet og politisk debat forsøger at gentænke det samfund, vi lever i. For UNDP var det første gang på festivalen i år. Læs her hvordan det gik, og hvad der kom ud af mødet med festivalgæsterne.

 • Evalueringsrapport: Historisk konsultationsproces førte til enighed om verdensmålene og 2030 Dagsordenen 13. jun. 2016

  Ny evalueringsrapport ser på den historiske konsultationsproces, der ledte op til udformningen af 2030 Dagsordenen og verdensmålene for bæredygtig udvikling. Den konkluderer blandt andet, at åben og inkluderende deltagelse bidrog til enighed om dagsordenen og sikrede dens universelle relevans. Læs her, hvilke andre konklusioner, som rapporten drager.

 • Innovationsdiskursen inden for humanitært og udviklingsarbejde under udvikling 8. jun. 2016

  Hvordan kan nye datakilder og informationssystemer styrke beslutningstagning? Det var et spørgsmål, som FN’s Udviklingsprogram UNDP, FN’s Fødevareprogram WFP, UNICEF, og Datapop Alliance rejste ved det humanitære topmøde i Istanbul sammen med den danske og finske regering, som finansierer innovationer i FN’s organisationer.

 • Investeringer i innovation er afgørende for 2030 dagsordenen 7. jun. 2016

  Ifølge en ny rapport fra UNDP’s innovationsfacilitet kan internationale organisationer bruge innovation til bedre at imødekomme nogle af verdens mest udfordrende udviklingsproblematikker.

 • UNDP vil styrke privatsektorens engagement i bæredygtigt landbrug 1. jun. 2016

  Den 6.-7. juni afholder 3GF (Global Green Growth Forum) et topmøde, hvor der skal sættes fokus på partnerskaber og grønne løsninger på tværs af sektorer. UNDP vil på topmødet præsentere sit Green Commodities Programme (GCP); et initiativ etableret i 2009, der involverer offentlige og private aktører og bidrager til at øge den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed i landbrugssektoren i udviklingslande.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt